Infographics overig

(, , , , , , , , )

Ik maakte verschillende infographics*. Geen strakke zakelijke infographics, maar ‘happy info-illu’s’ of ‘light infographics’. Luchtige en speelse informatie-illustraties. Soms om nuttige educatieve of wetenschappelijke informatie te verbeelden, soms heel persoonlijk en voor de fun.

Ik help jou ook graag met een infographic. Samenwerken met iemand die de tekst schrijft is geen probleem, maar ik vind het ook leuk om zelf het onderzoek te doen en de teksten te schrijven.

*) Een infographic of informatieve illustratie geeft een informatieve weergave van verschillende objecten met een combinatie van tekst en beeld. Dit kan in de vorm van een kaart, grafiek, diagram, aanwijsplaat, flowchart of instructieve tekening. Een visuele gebruiksaanwijzing, ‘how-to’ of handleiding.
Infographics zijn bedoeld voor het overdragen van informatie, data en kennis. Ze worden vaak gebruikt in nieuws- en achtergrondartikelen, in financiële jaarverslagen, in openbaar vervoerssystemen als verklarend beeld, en voor wetenschappelijke of educatieve doeleinden. Of om een subjectief en leuk persoonlijk verhaal te vertellen.

Stappenplan uit “Het Boek Rein”.

Voor het LUMC-magazine maakte ik een foto-illustratie-infographic over hun nieuwe MRI-scanner. Klik hier voor meer informatie en details over de MRI-scanner infographic.
“Dingen die ik mis als ik zwanger ben” – beeldproductie in samenwerking met journalist en redacteur Julie de Graaf.
Illustratie van een ‘trofeevrouwtje’ voor het boek “Dit boek gaat niet over mode” van Cécile Narinx, Merel Bem en Marije van Regenmortel. Klik hier voor meer informatie en details over “Dit boek gaat niet over mode“.

Illustraties voor het kinderboekReisdagboek van Travis Montgomery:

Pin It on Pinterest

Share This