In deze nieuwste Nederlandse Illustratie Podcast-aflevering duiken illustrator en prentenboekmaker Mark Janssen en ik in de wereld van kunstmatige intelligentie (AI).
Moeten we als illustratoren bang zijn voor Artificial Intelligence?

Wat betekent AI voor illustratoren, creativiteit en privacy? Moet je je verzetten tegen AI? We bespreken de impact van AI op ons vakgebied en hoe we ons kunnen aanpassen aan de veranderende technologieën. Mark deelt zijn visie over het vertrouwen op onze eigen creativiteit en het loslaten van angst voor verandering. We praten over het gebruik van nieuwe platforms zoals Cara als alternatief voor Instagram, en speculeren over de mogelijkheden van AI in de creatieve sector. Is AI een bedreiging of een kans voor illustratoren? 

Mark Janssen is illustrator, en maakt maakt illustraties voor zowel kinderboeken als prentenboeken, en heeft inmiddels tegen de 500 boeken geïllustreerd. In 2016 brak hij door met zijn eigen boek ‘Niets gebeurd‘. Sindsdien volgden er nog 10 eigen prentenboeken, waaronder Dino’s bestaan nietEilandRaarStop! Monsters!, Altijd Dichtbij en Dromer.

Leuk als je gezellig meeluistert! En laat ons vooral weten wat jij van AI vindt, of wat je uit deze aflevering haalt. Ik hoor het graag! – op InstagramFacebook of Linkedin.

Dit is alweer de vierde keer dat Mark in de Nederlandse Illustratoren Podcast te gast was. Eerdere afleveringen zijn:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn

coaching/mentoring voor illustratoren

Wil jij ook (meer) gaan verdienen met je illustraties, maar lukt het ondernemen nog niet zo goed, of zou dat beter kunnen? Ik help je graag!

In mijn coaching/mentoring traject voor illustratoren (startend of verder gevorderd) hebben we het over je aanbod, doelgroep, je specialisatie binnen de illustratie-markt en welke prijs je voor je werk vraagt. En: hoe zorg je voor meer zelfvertrouwen, hoe kun je je werk verkopen, hoe stel je een offerte op, en hoe komen klanten naar je toe?

En, als collega-illustrator, kan ik naast het ‘zakelijke stuk’ natuurlijk ook goed inhoudelijk met je meedenken.

Helemaal op maat, helemaal aangepast aan jouw behoeften. Meer informatie hierover vind je hier.

Online cursus: Prijsbepaling en licenties voor illustratoren

“Prijsbepaling en licenties voor illustratoren” is dé meest praktische en diepgaande training op het gebied van prijzen, licenties, uurtarieven en kortingen voor jouw illustraties. 

Als jij op zoek bent naar een uurprijs waar je achter staat, een prijsmodel dat bij je past, weet je hoe je een projectprijs berekent en hoeveel kosten je kunt rekenen voor gebruikslicenties (en je je tekeningen beschermt), dan is dit de training voor jou.

En alles over jouw waarde als illustrator, concurrentie minder een rol laten spelen, je money mindset, auteursrecht, licenties (en wat zijn redelijke licentie-prijzen), kortingen, vriendenprijsjes en nog veel meer.

Linkjes:

Prentenboeken van Mark Janssen:

Online cursus: vind je illustratie specialisatie

Wil jij ook weten welke illustratie niche helemaal bij jou past? Zodat jij precies maakt waar je blij van wordt? En zodat mensen precies weten waarvoor ze jou kunnen inhuren en je hogere prijzen kunt gaan vragen?

Welke illustratie niches zijn er eigenlijk, wat is er mogelijk? En wat past dan bij jou? Meer informatie hierover vind je hier.

Pin It on Pinterest

Share This