Meer verdienen met je illustraties

Mentoring en coaching voor illustratoren
die beter en slimmer willen ondernemen

Meer verdienen met je illustraties

Mentoring en coaching voor illustratoren
die beter en slimmer willen ondernemen

doen wat je het allerleukste vindt

fijne klanten die je waarderen

genoeg geld verdienen met je illustraties

doen wat je het allerleukste vindt

fijne klanten die je waarderen

genoeg geld verdienen met je illustraties

doen wat je het allerleukste vindt

fijne klanten die je waarderen

genoeg geld verdienen met je illustraties

Ben jij er ook zo klaar mee?

 • Je wilt zo graag eindelijk met je eigen illustratiebedrijf beginnen, maar zet die stap maar niet.
 • Je bent al een paar jaar bezig met je bedrijf, maar kunt er nog niet echt lekker mee verdienen
 • Je wordt soms overspoeld door onzekerheid: kan ik dit eigenlijk wel, ben ik hier wel geschikt voor? 
 • Je wilt geen geldzorgen meer. Soms denk je: had ik maar een baan in loondienst, met de zekerheid van iedere maand geld op mijn rekening.
 • Je neemt alle opdrachten aan die op je pad komen, ook als je er niet blij van wordt. 

Want zo kan  het ook:

Hoe zou het zijn als je onderneming wel loopt zoals je wilt? Als je klanten naar je toe komen precies om dat wat jij het liefste doet, en ze je daar ook nog eens heel dankbaar goed voor betalen

Als je zelfverzekerd bent over je illustraties én je onderneming. Als iemand vraagt “en verdient dat nou een beetje?”, kun je hem makkelijk en met een glimlach uit de droom helpen: dit verdient prima, én ik heb superleuk werk.

Je werkt niet meer in de weekenden of de avonden, je zegt ‘nee’ tegen opdrachten die je niet leuk vindt. Je geeft je opdrachtgevers vriendelijk aan wat je wel en niet voor ze doet en dat respecteren ze vanzelfsprekend.

Het stroomt.

Want zo kan  het ook:

Hoe zou het zijn als je onderneming wel loopt zoals je wilt? Als je klanten naar je toe komen precies om dat wat jij het liefste doet, en ze je daar ook nog eens heel dankbaar goed voor betalen

Als je zelfverzekerd bent over je illustraties én je onderneming. Als iemand vraagt “en verdient dat nou een beetje?”, kun je hem makkelijk en met een glimlach uit de droom helpen: dit verdient prima, én ik heb superleuk werk.

Je werkt niet meer in de weekenden of de avonden, je zegt ‘nee’ tegen opdrachten die je niet leuk vindt. Je geeft je opdrachtgevers vriendelijk aan wat je wel en niet voor ze doet en dat respecteren ze vanzelfsprekend.

Het stroomt.

En ik help je daar graag bij

Oef, ik herken dat zo goed. Die vreselijke onzekerheid, álle mogelijke klussen aannemen, doorwerken in de weekenden en de avonden, en toch niet op vakantie kunnen.
Alsof collega illustratoren iets wisten wat ik niet wist. En ik voelde me een slachtoffer van mijn eigen bedrijf en opdrachtgevers. 

Inmiddels is dat zo anders. Is er veel meer balans in mijn leven. Rust. Zekerheid. Geld én tijd voor leuke dingen. 

En daar help ik jou ook graag mee. Graag help ik je stappen te zetten, en te kijken wat daarna het volgende stapje is. Graag kijk ik met je mee, denk ik met je mee. Daag ik je uit, ben ik je vriendelijke stok achter de deur. 

Natuurlijk altijd op maat, afgestemd op wat jij nodig hebt en wenst. Want iedereen is anders, en dit gaat over jouw onderneming. Jouw plezier, jouw passie, jouw hart.

Wat anderen zeggen (1):

Toen ik begon aan dit traject wist ik dat ik aan de slag wilde als illustrator, maar had ik nog geen idee van hoe het vakgebied eruitzag, hoe ik er genoeg geld mee zou kunnen verdienen en welke kant ik op wilde. Ik zat met veel vragen over concrete zaken rond ondernemen als zelfstandig illustrator en voelde me onzeker over wat ik moest doen en of ik dingen wel ‘goed’ deed.

Ik heb ontzettend veel gehad aan de coaching van Irene. Ik kreeg van haar al het concrete advies dat ik nodig had, van offertes en prijsbepaling tot hoe om te gaan met social media. Maar uiteindelijk heb ik juist veel geleerd op een dieper niveau: over zelfvertrouwen en durven, hoe om te gaan met kritiek en bij jezelf blijven.

Irene was heel prettig om mee samen te werken. Ze is open en niet veroordelend maar wist me ook goed te ondervragen en bijvoorbeeld te wijzen op de aannames die ik maakte en hoe ik anders tegen iets aan zou kunnen kijken.

Door Irenes coaching sta ik een stuk steviger in mijn schoenen als zelfstandig illustrator. Ik heb ontzettend veel geleerd over de praktische kant van ondernemen, veel contacten opgedaan en vooral meer zelfvertrouwen.

Inmiddels heb ik, mede dankzij het advies van Irene, een prachtige website, meer opdrachten voor zowel particuliere als zakelijke klanten, een groter netwerk en durf hogere prijzen te vragen. Daarnaast heb ik het vertrouwen om verder te groeien als illustrator en ondernemer.

Ik zou dit programma zeker aanraden aan anderen. Omdat Irene het individueel afstemt is het geschikt voor zowel beginners als illustratoren die al langer bezig zijn. Ik denk dat je er het meeste aan hebt als je al wat opdrachten hebt gedaan en jezelf en je bedrijf verder wilt ontwikkelen.

Tineke Rooijakkers

Tineke Tekent

Ik had al jaren een goed lopende infographic praktijk. Toch wilde ik graag wat nieuws. Een andere stijl, andere onderwerpen, andere opdrachtgevers. Het leek me leuk om eens te kijken naar de mogelijkheden. Om me heen zag ik zoveel moois, dat wilde ik ook!

Samen met Irene maakte ik de keuze om me te richten op het onderwerp eten & drinken. Ik verdiepte me in wat Illustrator effecten, maakte infographics in een voor mij nieuwe stijl en benaderde opdrachtgevers voor wie ik graag zou willen werken. Het resultaat: een frisse wind door mijn praktijk en een aantal heel leuke opdrachten.

Ik kijk met ontzettend veel plezier terug op het coachingstraject. Irene en ik hadden een leuke klik, ik keek altijd erg uit naar onze meetings. Zonder haar begeleiding had ik dit allemaal niet in zo’n korte tijd voor elkaar gekregen. Ik kan iedereen, ook diegenen die al jaren in het vak zitten, aanraden om eens met haar te kijken naar nieuwe stippen op de horizon.

Ymke Pas

Ymke's infographics

Ik was (na de kunstacademie) al langer werkzaam als illustrator, maar miste toch wat ondernemersvaardigheden. Onbewust vroeg ik daardoor te weinig geld voor mijn illustraties.

Dit half jaar met Irene heeft me vooral een boost in mijn zelfvertrouwen gekregen. Daardoor schat ik mijzelf meer op waarde en durf ik nu hogere prijzen te vragen. Ik kreeg tijdens dit traject twee hele mooie grote opdrachten. Irene heeft me hierbij geholpen mijzelf te laten zien en door te pakken. Vooral ook op persoonlijk vlak ben ik echt gegroeid.

Ik vond het heel fijn om met Irene te werken. Een fijn en luisterend oor. Irene is echt iemand met kennis en ervaring. Dat merk je aan bijv. de praktische oplossingen die ze biedt of met het meedenken van je vraagstukken, of kennis over het bepalen van prijzen en kennis over licenties. Dat vond ik het meest waardevol. Ook daar ben ik enorm van gegroeid.

Ik zou Irene kunnen aanbevelen aan iedereen. En het maakt niet uit of je net begint of al veel langer als illustrator werkt. Het is echt heel persoonlijk en op maat. Je kan echt alles vragen waar je op dat moment behoefte aan hebt. En ook tussen de gesprekken door kon ik met mijn vragen terecht. Het was echt een hele toffe en superfijne periode!

Anna Sikkes

illustrator van o.a. (prenten)boeken, redactionele, maatschappelijke en educatieve projecten

Voordat ik aan het traject begon voelde ik me verloren. Ik had al maanden vrijwel geen bestellingen in mijn webshop, waardoor ik ook geen inkomen had en ik wist niet hoe ik dat kon veranderen. Het plezier in het maken ging er een beetje uit, had een constante twijfel bij alles wat ik deed en ik kon geen echte keuzes maken.

Het traject met Irene vond ik heel fijn. Vanaf het begin voelde het heel vertrouwd en we konden snel de diepte in gaan tijdens onze gesprekken. Irene heeft een koffer vol ervaring over praktische zaken zoals contracten, licenties, reacties op klanten etc. Maar ook de minder praktische dingen, zoals gevoelens, motivatie en angsten vond ik heel fijn om met Irene te bespreken. Het erkennen dat bepaalde gevoelens er mogen zijn en toch ook stapjes kunnen zetten om verder te komen, dat heeft mij erg geholpen.

Irene kan heel goed luisteren, legt de vinger op de zere plek en dan lukte ook altijd nog om het gesprek op een positieve manier af te sluiten met fijne actiepunten voor de volgende keer. Ook het feit dat ik tussendoor vragen kon stellen vond ik erg fijn; Irene nam dan echt de tijd om die vraag goed te beantwoorden, zodat ik weer verder kon.

De stappen die ik heb gezet in dit traject had ik van tevoren niet kunnen voorzien en hebben deuren voor mij geopend. Door vele kleine stapjes te zetten ben ik ineens waar ik wilde zijn.

Ik heb nu meer zelfvertrouwen in het werk wat ik maak (mijn stijl) en in mijn ondernemerschap. Ook is mijn omzet is de afgelopen maanden flink gegroeid; dat leek me eerder onmogelijk.

Ik heb dit traject echt als transformerend ervaren. Ik wil Irene enorm bedanken voor dit fijne traject. Voor haar luisterende oor, helpende hand en ondernemerswijsheid. En ik gun dat iedereen die vastloopt.

Kirsten Blom

Kirsten Blom

Over Irene

Ik ben Irene. Ik maak educatieve illustraties en illustraties voor de medische sector. Met af en toe een uitstapje naar bijvoorbeeld een kinderboek. Maar voordat ik dat deed, en dit zo helder kon formuleren, deed ik van alles en nog wat. En worstelde ik

Na mijn studies biologie en de kunstacademie ben ik in 2009 gelijk met mijn eigen bedrijf begonnen. In het begin met een bijbaantje ernaast, later door álle opdrachten aan te nemen die op mijn pad kwamen (ook al besteedde ik dágen aan een opdracht die ik niet leuk vond en slecht betaalde). 

Het heeft even geduurd voordat ik mezelf ‘illustrator’ durfde te noemen. Het heeft nog langer geduurd voordat ik mijzelf ook ‘ondernemer’ voelde. Inmiddels ben ik allebei; vóel ik me allebei. En dat voelt heerlijk 🙂

Ik doe prachtige opdrachten voor onder andere Oxfam Novib, de Reddingsbrigade Nederland, het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), het Koninklijk Paleis Amsterdam, het Leger des Heils, Amsterdam UMC, het Wereld Natuur Fonds en natuurhistorisch museum Naturalis. Sommige opdrachtgevers komen al jaren bij mij terug.

En nu help ik (aankomende) collega’s ook graag aan een glansrijke carrière. Want ik geef mijn kennis en ervaring (het vallen en opstaan) heel graag door. In 2020 ben ik daarom ook begonnen met het maken van de Nederlandse Illustratie Podcast. En daarnaast blijf ik natuurlijk lekker door tekenen

Na allerlei hobbels en zijwegen ben ik nu al jaren op de plek waar ik moest zijn (ook al wist ik dat toen nog niet). Ik heb veel geleerd, en blijf me ontwikkelen. Ik doe precies wat ik leuk vind, houd genoeg vrije tijd over, en geniet van een fijn inkomen.

Ik weet dat het anders kan

Ik begrijp dat je wilt illustreren én genoeg geld wilt verdienen. Niet meer watertrappelen en steeds kopje onder gaan – maar zelfverzekerd zwemmen. Om daar te komen, heb je meer ondernemersvaardigheden nodig. Het probleem is dat die businesswereld meer iets voor zelfingenomen mannen in pakken lijkt. Dat staat zo ver van je af. 

Ik begrijp hoe klein of machteloos je je dan kunt voelen. Een speelbal van wat je toevallig gegund is – of niet. Dat is waarom ik je graag help om stappen te zetten in een richting die bij jou past. Dus boek nu je gratis kennismakingsgesprek. Zodat je je kunt laten helpen door iemand met veel kennis en ervaring in de illustratie branche. Zodat je kunt stoppen met watertrappelen – en starten met zwemmen. 

Zet nú de eerste kleine stap

1. Plan een gratis kennismakingsgesprek

… dan kijken we samen waar ik je mee zou kunnen helpen en of we een klik hebben.

 

2. Schrijf je in

… voor een half jaar 1-op-1 mentoring en coaching, helemaal op jouw maat.

 

3. Geniet van een goed inkomen

… en teken je helemaal gelukkig.

1. Plan een gratis kennismakings-gesprek

… dan kijken we samen waar ik je mee zou kunnen helpen en of we een klik hebben.

 

2. Schrijf je in

… voor een half jaar 1-op-1 mentoring en coaching, helemaal op jouw maat.

 

3. Geniet van een goed inkomen

… en teken je helemaal gelukkig.

Wat anderen zeggen (2):

Voordat ik met het traject bij Irene begon zat ik een soort van ‘vast’. Ik was vooral werk aan het creëren, maar wist niet zo goed hoe ik dat om kon zetten naar opdrachten. Dat maakte me ook onzeker. Ik wist niet hoe ik aan klanten kon komen of hoe ik van mijn illustraties fulltime werk kon maken.

Het traject met Irene was heel fijn en ontspannen! Alsof er een goede vriendin luistert en advies geeft. De gesprekken gaven meer houvast om stappen te zetten. En dat heeft hoogstwaarschijnlijk mijn eerste prentenboek opgeleverd. Ik kan nu met meer zelfverzekerdheid verder, en heb veel meer knowhow over het vak en de markt (van prijzen tot aan contracten, van werkwijze tot aan stijl).

Ik ben tevreden over het traject en vond het de moeite meer dan waard! Ik heb een zetje gekregen in een richting waar ik heen wil en ben ervan overtuigd dat ik nog veel verder ga komen! Dat ik positief ben over de toekomst en meer energie heb gekregen heb ik zeker ook aan dit traject te danken!

Ik zou het traject zeker aanraden aan illustratoren die meer handvatten willen om creatief te ondernemen. 

Saskia Mendez

Sasika

Voordat ik het coaching traject bij Irene aanging, was ik onzeker en ontbrak het mij aan durf om mijn ondernemersreis alleen aan te gaan. Zonder hulp zou ik die stap nooit of onvoldoende hebben gezet.

Irene gaf me houvast als sparringpartner en ik leerde van de kennis die zij deelde over praktische zaken die te maken hebben met het zelfstandig werken als illustrator. Ik kon echt op Irene bouwen. Ze gaf me duidelijke antwoorden op mijn vragen, en hielp me met haar coaching uit mijn comfortzone te komen. Ik kreeg mijn eerste opdrachten, werd steeds zelfverzekerder en vergrootte mijn professionaliteit.

Ik zou dit traject de twijfelaars dan ook zeker aanraden. Durf je de stap niet alleen te zetten? Dan is deze coaching ook vast iets voor jou.

Ik ben blij dat ik het traject heb gedaan. Het echte werk om mijn bedrijf op te bouwen moest ik natuurlijk zelf verzetten, maar de steun in mijn rug daarbij had ik nodig. Dank daarvoor!

Mary Welter, illustrator

Ik liep heel lang met de droom om voor mezelf te beginnen als Illustrator maar door onzekerheid, heel veel beren op de weg zien en niet weten hoe te beginnen lukte mij dit steeds niet. Door mijn halfjaar traject met Irene heb ik echt een goede start kunnen maken. Zij heeft mij geholpen die drempel over te stappen en in actie te komen. Om te gaan denken als een ondernemer, mezelf ook zo te voelen en mezelf serieus te zien als een ondernemer.
Irene keek heel erg naar waar ik stond en waar mijn behoeftes lagen. Geen vast omlijnd traject dus, maar steeds precies wat ik nodig had om weer een volgende stap te kunnen maken. Na elke mentor sessie zat ik weer vol inspiratie en ideeën om verder mee te kunnen. Nu zelfs nadat het traject is afgelopen heb ik nog veel ideeën die zijn ontstaan uit onze sessies die ik nog wil gaan uitvoeren.
Naast alle steun, inspiratie, praktische informatie en tips is Irene er ook voor accountability en maakte dat dat ik doorzette en wist waar ik naar toe wilde.
 
Voor mij is het traject met Irene enorm waardevol geweest, zij heeft mij grote stappen laten maken die mij voorheen in mijn eentje niet waren gelukt. Ik kan me nu niet meer voorstellen om er mee te stoppen en niet verder te denken waar nog meer mogelijkheden liggen.
Janneke Quartel

Qudio

Een vriendin (en fulltime zzp-er) zei laatst tegen mij: “jij hebt ook een enorme ontwikkeling doorgemaakt hè?” En dat klopt! Ik ben echt zekerder van mijn zaak met wat ik kan en wil en ben daardoor alerter op mogelijkheden en kansen.

Voordat ik aan dit traject begon, overwoog ik het illustreren als vak niet echt serieus. Niet zozeer door ontbrekende tekenvaardigheden, maar meer door gebrek aan kennis van (de zakelijke kant van) het vak. Nu heb ik daarin veel meer zelfvertrouwen. Ik heb mezelf serieus leren nemen als illustrator en vakvrouw en ik heb nu contacten en een netwerk binnen de wereld.

Irene denkt mee en kijkt in mogelijkheden. Zonder Irene was dit allemaal nooit gelukt en was ik allang gestopt. Dit traject was voor mij de meest fantastische manier om mezelf serieus te nemen en de zakelijke kant van het illustreren te leren. En ik ontdekte dat mijn kennis en kunde en ontwikkeling binnen de creatieve kant is groter dan ik had gedacht en dat is zo fijn om te weten.

Ik zou dit traject zeker aanraden, zowel aan beginnende als ervaren illustratoren/zzp-ers die meer over de zakelijke kant van het vak willen leren en zichzelf serieus willen leren nemen, of toe zijn aan een volgende stap in hun ontwikkeling.

Gina Ketelaars

Studio Ginart

Voor wie is dit traject geschikt?

Droom je al een tijd van een leven als illustrator, maar zet je de eerste stappen maar niet?
Of ben je al een tijdje bezig, maar verdien je niet genoeg?
Welkom! 

Dit is voor jou als:

 • je wilt leven van je illustraties, en je je (bij)baan achter je wilt laten
 • je meer klanten en opdrachten wilt die goed bij jou en je werk passen
 • je meer geld wilt verdienen met waar jij blij van wordt en energie van krijgt
 • je meer zelfvertrouwen wilt ontwikkelen
 • je minder last wilt hebben van perfectionisme
 • je klaar bent om in jezelf te investeren
 • je bereid bent dingen te proberen, ook al vind je dingen soms eng 
 • je wel wat accountability kunt gebruiken, een stok achter de deur
 • je het niet meer alleen wilt doen, je gesteund en aangemoedigd wilt worden 

We spreken af via Zoom: ik zit voor je klaar 😉

Veelgestelde vragen

Gratis kennismakingsgesprek... en ga jij me dan overhalen?

Nee, zeker niet. Juist niet. Het is zoals het klinkt: een kennismakingsgesprek. We leren elkaar kennen. En ik hoor graag van je hoe jouw pad als illustrator tot nu toe geweest is (of waarom je nog niet begonnen bent), en waarom je overweegt met me samen te werken. Daarna moet jij zelf voelen of dit voor je klopt. Als dat een JA is: welkom! Als dat een NEE is: helemaal goed! (En weten dat dít niet voor je klopt, brengt je ook weer een stap verder. Dan wordt voor jou duidelijker wat beter bij je zou passen.)

Overhalen doe ik niet. Ik zou niet willen samenwerken met iemand die niet écht helemaal zelf met mij wil samenwerken. Mensen die gemotiveerd zijn, er zin in hebben, nu actie willen ondernemen. 

(En daarnaast: ik wil helemaal niet ‘zoveel mogelijk mensen’: ik coach maximaal 12 mensen per jaar. Want ik wil óók gewoon heerlijk blijven tekenen 😉 )

Waarom een traject van een half jaar? Ik wil gewoon eenmalig advies.

Ik bied geen eenmalig advies aan. Mijn ervaring is dat veel mensen (ik ook trouwens) niet zoveel doen met advies als je er niet accountable aan gehouden wordt, als er geen streefdatum voor staat. Dingen die op welk moment dan ook gedaan kunnen worden, worden maar al te vaak helemaal niet gedaan.

En bovendien: in een half jaar kun je zó veel meer stappen zetten dan in een uurtje. Dat uur wordt veel meer waard als er (een paar weken later) een tweede uur op volgt, en nog eens en eens. Dat bouwt op.

Werkt dit wel voor mij?

Dat weet ik niet. Misschien kunnen we daar achter komen in een kennismakingsgesprek. Breng je twijfels daarom vooral onder woorden. Want ik verwijs je ook graag door naar een ander, als ik denk dat je daar beter zou passen.

Wanneer kan ik beginnen?

Laat me weten wat zou willen, dan kijken we of dat past. In 2023 kan er steeds één persoon per maand starten. Zo heb ik lekker alle tijd en aandacht voor je (en kan ik zelf ook fijn blijven illustreren!). Dit betekent dus ook dat een maand al ‘vol’ kan zitten omdat iemand anders dan al gaat starten.

Ik ga in die 6 maanden ook nog op vakantie

Meestal kunnen we om je vakantie makkelijk heen plannen. Maar als je langer op vakantie gaat, is het misschien fijn om je 10 gesprekken niet over 6 maanden maar over 7 maanden te verspreiden. Helemaal goed, laat maar even weten als je dat fijn vindt!

Begrijpt Irene mijn specifieke branche?

Ik heb zelf jaren lang allerlei soorten illustratieopdrachten gedaan en werk fulltime als illustrator. Ik richt me bij deze coaching/mentoring helemaal op illustratoren die succesvoller willen zijn; een gespecialiseerder businesscoach dan dit vind je niet 😉
Maar breng je twijfels ook vooral onder woorden tijdens ons kennismakingsgesprek. Want ik verwijs je natuurlijk ook heel graag door naar een ander, als ik denk dat je daar beter zou passen.

Wat kan ik verwachten als ik met je in zee ga?

Ten eerste: wat supergoed dat je deze stap op dat moment gemaakt hebt. Je hebt voor jezelf gekozen. En dat voel je gelijk.

Daarna plannen we gelijk ons eerste Zoom-gesprek in, of alvast een paar, als je dat fijn vindt. Voordat we elkaar spreken zet jij wat dingen op een rijtje over de weken daarvoor (wat heb je gedaan, waar lukken dingen nog niet, waar heb je vragen over, waar heb je hulp bij nodig, enz). Op die manier kan ik je heel toegespitst en op-maat helpen, en maken we efficiënt gebruik van ons gesprek. Na ieder gesprek noteer jij de actiepunten die je nu gaat ondernemen, zodat we daar het volgende gesprek op terug kunnen komen.

Iedere 2 à 3 weken hebben we een gesprek, net hoe dat past op dat moment. In totaal spreken we elkaar 10 keer over een periode van 6 maanden.

In alle redelijkheid is het uiteraard ook mogelijk om tussendoor via WhatsApp vragen te stellen die niet kunnen wachten tot onze volgende afspraak. Als je een probleem hebt met een klant, twijfelt over welke prijs je moet vragen of wilt dat ik even een blik werp op een spannend concept-mailtje bijvoorbeeld.

Hoe ziet een gemiddeld gesprek er uit?

Ik heb geen vooropgezet plan, schema of stappenplan. Geen one size fits all. Alles is op jouw maat, afgestemd op waar jij nu staat, naar toe wilt, en de methode die bij jou past.
Vóór ieder gesprek vul jij een kort verslagje in waarin ik je een paar vragen stel. Wat heb je de afgelopen 2-3 weken gedaan, wat ging goed en wat minder, waar heb je hulp bij nodig? Zo kan ik van te voren alvast bekijken waar je mee bezig bent geweest, en eventueel wat voorbereiden. En zo kan ik je precies helpen met dat wat jij nodig hebt.
Natuurlijk wijs ik je ook op dingen die jij misschien over het hoofd zag.

Wat als ik tussen gesprekken door een dringende vraag heb?

We spreken elkaar iedere 2-3 weken. Maar er komen natuurlijk dingen tussendoor waar je vragen over hebt. “Welke prijs moet ik voor dit project vragen?”, “Wil je even meekijken naar mijn stukje over licenties in dit contract?” of “Help! Ik krijg dit vervelende mailtje van een klant, wat nu?”
Als vragen niet kunnen wachten kun je me natuurlijk in alle redelijkheid tussendoor even een berichtje of Whatsappje sturen, zodat je snel weer verder kunt.

Welke onderwerpen gaan we behandelen?

We kijken steeds op ieder moment naar waar jij behoefte aan hebt. Maar we kunnen bijvoorbeeld kijken naar dingen zoals:

 • Presentatie (website, social media, maar ook bijvoorbeeld je e-mails) 
 • Aanbod en doelgroep
 • Marketing en  verkopen (op een manier die bij jou past)
 • Prijsstelling; hoeveel vraag je voor je werk?
 • Zelfvertrouwen en vertrouwen in je werk
 • Onzekerheid, uitstelgedrag en/of perfectionisme
 • Nieuwe opdrachten krijgen
 • Plezier in je werk terug vinden of groter maken
 • Geld verdienen met je illustraties
 • Je specialisatie of niche binnen de illustratie-markt
 • (Beperkende) overtuigingen en money mindset
 • Contracten, offertes, afspraken, auteursrecht, gebruikerslicenties
 • Uitbesteden en opschalen
 • Of wat er dan ook speelt of op dat moment relevant is

Is mijn groei gegarandeerd?

Nee, ik kan jouw groei niet garanderen. Dat kan niemand, toch? 😉

Ik kan je helpen, ik kan je dingen aanreiken en adviseren, maar uiteindelijk moet jij het doen, en ben jij verantwoordelijk voor je eigen stappen. En dat is maar goed ook. Want alleen dan heb je ook nog wat aan dit traject ná onze 6 maanden.

Mentoring én coaching? Wat is het verschil?

Heel kort, volgens de Van Dale, is een mentor een ervaren begeleider, en een coach een persoonlijk begeleider. De ervingsdeskundige en de aanmoediger dus.

En ik ben allebei. Ik heb de ervaring, de vakkennis. Ik deel mijn persoonlijk traject met je, vertel je hoe ik de dingen aanpak. Wat ik geleerd heb. Ik zeg niet alleen maar ‘wat denk je zelf’ 😉. Ik denk met je mee. Ik geef je mijn mening als je daarom vraagt, doe bijvoorbeeld een voorstel voor andere website-teksten. Ik kijk van een afstandje met je mee, én sta naast je, ben begaan, betrokken, daag je uit, moedig je aan.

Hoe kies ik een businesscoach die bij me past?

Goede vraag! Want je bent nu hier, maar misschien twijfel je wel of Irene de juiste persoon is. Zelf zoek ik, bij het kiezen van een businesscoach, vooral naar iemand die bij me past. Met wie het klikt. En iemand die ik respecteer, van wie ik dingen aan kan nemen. En daarnaast: bedenk goed wat je wilt leren of bereiken, liefst zo concreet mogelijk. Past deze persoon daarbij, heeft hij/zij dit al bereikt, én op een manier die (redelijk) bij je past?
Boek gerust een kennismakingsgesprek in om te kijken of die ‘klik’ er is. En zo niet: geen probleem! Waarschijnlijk heb je daarna alweer een stukje helderder waar je wel naar op zoek bent.

Ik wil graag live afspreken!

Woon je in de buurt van Leiden, of vind je het geen probleem af en toe naar Leiden te komen voor een live afspraak? Vraag even naar de mogelijkheden, dan kijken we samen even wat handig is.
Voor live afspraken reken ik een kleine meerprijs. 

Hoe is Irene als coach/mentor?

Ik ben niet vreselijk zweverig of spiritueel, maar ik begrijp wel heel goed dat je ondernemen niet alleen met je hoofd doet. Dat je hart volgen ook heel belangrijk is. En dat geld fijn is, nodig, maar ook niet ten koste van alles. Gelukkig en blij te worden van wat je doet (want daarom werd je zzp-er, toch?), en dan een balans te vinden met waar je je geld mee verdient.

Ik ben praktisch, en kijk graag vanaf een afstandje met je mee hoe jij je bedrijf runt, en wat er beter kan. Kijk ik graag mee naar bijvoorbeeld je online presentatie, of hoe je je offertes schrijft. Maar ik help je ook graag met de wat minder tastbare dingen, zoals onzekerheid of mindset. Omdat die minstens zo belangrijk zijn.

Wat gebeurt er ná het coachingstraject?

Het coachingstraject duurt een half jaar. Ná dat half jaar heb je hopelijk zoveel nieuwe kennis en vaardigheden opgedaan dat je lekker vooruit kunt. Maar het kan ook zeker fijn zijn om nog iets langer aangehaakt te blijven. Dat kan door extra gesprekken bij te boeken, of door deel te nemen aan de illustratoren mastermindgroep (speciaal voor (oud-)coachees). In de mastermindgroep komen we iedere 2 weken met een groepje illustratoren een uur bij elkaar via Zoom. We bespreken dan wat je bezig houdt, waar je vastloopt en waar we je kunnen helpen. En zo bouw je tegelijkertijd een fijn netwerk van collega’s op!

Kan ik mijn bedrijf niet in mijn eentje starten of laten groeien?

Er is overal informatie. Blogs, boeken, online cursussen. Daar ligt het niet aan. Mijn ervaring is dat je daarmee wel kleine stapjes vooruit kunt zetten, maar niet zo lekker en snel en goed als wanneer iemand met je meekijkt, naar specifiek jouw situatie, jouw werk, jouw wensen. En er iemand soms even een vriendelijke schop onder je kont geeft.
Ik zweer erbij; en wil zelf ook niet meer zonder businesscoach. 

Als je het alleen kon, zou je het dan niet allang gedaan hebben?

Ik vind het best een investering

Dit traject is inderdaad een investering. Een investering in jezelf, in je ontwikkeling, in je bedrijf. En waarvan het de natuurlijk bedoeling is dat je je het dubbel en dwars terugverdient.
Misschien is het goed om in plaats van “wat kost het?” te bedenken: “wat levert het me op?” Wat is zo’n traject waard, wat betekent het voor jou en in jouw leven? En wat gebeurt er als je dit niet doet?

Als ondernemer zijn dit soort investeringen natuurlijk aftrekbaar. De BTW krijg je sowieso terug, en je investering breng je ten koste van de winst die je maakt, waardoor je minder inkomstenbelasting betaalt.

Een deel van de kosten kun je wellicht vergoed krijgen via de subsidie Werktuig PPO. Kijk op hun website of je aan de eisen voldoet. Een aantal mensen die een coachingstraject bij me volgden hebben de subsidie daarvoor toegekend gekregen. De aanvraag gaat snel (±10 minuten!) en je hoort binnen een week of je de subsidie krijgt.

Ik twijfel, maar vind een kennismakingsgesprek ook wel een grote stap

Heb je mijn podcast al geluisterd? Misschien fijn om mij zo laagdrempelig te leren kennen; in ieder geval een beetje. Of volg me op Instagram, Facebook of Linkedin – en stuur me daar een privé berichtje.

Maar voel je ook welkom om tóch dat gesprek in te boeken. Druk op die knop hieronder, en boek je gesprek gewoon met een automatisch kalendersysteem. Ik zal niet bijten 😉

De Nederlandse Illustratie Podcast

In 2020 ben ik begonnen met het maken van de eerste Nederlandse podcast over illustraties en illustratoren. Hierin vertel ik over mijn werkwijze, leerpunten, ondernemersreis en inspiratie. En interview ik collega-illustratoren, uitgevers en andere deskundigen. Hiernaast de 4 meest recente afleveringen. Meer afleveringen vind je hier.

In 2020 ben ik begonnen met het maken van de eerste Nederlandse podcast over illustraties en illustratoren. Hierin vertel ik over mijn werkwijze, leerpunten, ondernemersreis en inspiratie. En interview ik collega-illustratoren, uitgevers en andere deskundigen.
De podcast afleveringen vind je hier.

Wat anderen zeggen (3):

Voordat ik aan het traject met Irene begon illustreerde ik al fulltime (voornamelijk servies). Maar ik had veel last van onzekerheid, groeide maar traag, ik bleef gemakkelijk hangen in negatieve gedachte patronen en twijfels. Waardoor ik te weinig geld vroeg voor een opdracht, financiële druk ervaarde en mijn onzekerheid weer gesterkt werd.
Dat zelfvertrouwen én vertrouwen in de toekomst is er inmiddels wel, en dat gevoel is zo waardevol.
Ik groeide als ondernemer en als illustrator, voel me sterker in mijn schoenen staan, durfde prijzen omhoog te doen en Irene hielp me met wat extra zachtheid naar mezelf te kijken. Daarnaast krijg ik steeds meer illustratieve opdrachten, dat was al langere tijd een wens.

De samenwerking met Irene was super aangenaam. Irene is een fijne, rustige, begripvolle maar duidelijke coach. Ik voelde me helemaal op mijn gemak en voelde ruimte en veiligheid om mijn onzekerheden en twijfels op tafel leggen.
Het is een erg fijn gevoel om te weten dat er iemand is met wie je regelmatig samen zit, die het vak kent en die verder staat dan je zelf. Ieder gesprek was een verrassing, een welkom duwtje in de rug en een steun. Ik haalde uit ieder gesprek nieuwe inzichten.

Het traject was voor mij een stok achter de deur die me hielp doorzetten, een klankbord om op terug te vallen en een bron van kennis en tips. Ik zou het iedere illustrator absoluut aanraden, vooral als je nog niet staat waar Irene staat, maar dat wel ambieert!

Roos ten Broecke

Illustrator & eigenaar van Studio Roos

Voordat ik met het traject bij Irene begon, waren mijn grootste problemen mijn (eigen)waarde en het met zelfvertrouwen benaderen van nieuwe opdrachtgevers. Mijn illustratie vaardigheden groeiden gestaag, maar de volgende stap in mijn illustratie carrière bleef achter.

De coaching/mentoring van Irene heeft me echt geholpen duidelijke concrete stappen te zetten. Irene luistert goed, is nuchter en behulpzaam, en kijkt met een zakelijke blik en insteek. Sommige blokkades zijn daardoor echt duidelijk minder geworden. Ik zou dit programma zeker aanbevelen aan illustratoren die een zetje nodig hebben om de volgende stappen te zetten.

Alice Wolff

AWolffMade

Voor ik dit traject inging had ik geen idee hoe ik klanten kon vinden, en ik had ook geen idee hoe ik mijn prijzen moest bepalen en hoe ik dat op een professionele manier moest aanpakken. Ik wist eigenlijk helemaal niet goed wat ik wilde, behalve dat ik van tekenen hield en hier graag meer mee wilde gaan doen op een zakelijke manier. Het idee om als professioneel illustrator te werken bleef bij een idee en maakte ik weinig tot geen stappen, omdat ik niet wist hoe. Ook vond ik het heel spannend om naar buiten te treden en anderen over mijn plannen te vertellen. Maar het idee speelde al zo lang in mijn hoofd, dat ik er wel echt mee aan de slag wilde gaan.

Irene heeft me het zelfvertrouwen gegeven om zichtbaar te durven zijn naar de buitenwereld en om initiatief te nemen in contacten met potentiële klanten. Het contact met Irene was altijd goed, ze sloot aan bij waar ik stond in mijn ontwikkeling en was ook kritisch. Na een coachingsgesprek had ik altijd weer praktische punten om mee aan de slag te gaan, en gedurende het traject veranderde mijn mindset over de zakelijke kant van het illustrator-zijn.

Ik ben heel blij dat ik heb geleerd hoe ik mijn prijzen moet bepalen en hoe ik om moet gaan met licenties. Ook is er steeds meer richting gekomen in mijn niche en weet ik steeds beter waar ik echt gelukkig van word. Ook al ga ik (nog) niet voor het fulltime-illustrator-zijn, dit traject bij Irene was voor mijn persoonlijke ontwikkeling heel waardevol. Ik kan het iedereen die op een professionele manier om wil gaan met illustreren echt aanraden.

Corine Schoenmaker

Corines Creations

Een halfjaar voor ik begon bij Irene, had ik mijn (bij)baan opgezegd, en voelde me best wel onzeker over hoe ik het allemaal moest gaan aanpakken om het te kunnen redden als fulltime ZZP-er. Hoe zou ik uiteindelijk financieel rond kunnen komen van mijn werk als illustrator? Ook het plezier in het tekenen was een beetje weggezakt.

De eerste Zoom-afspraak met Irene vond ik best spannend, maar daarna voelde het heel goed en vertrouwd. Ik kon ook makkelijk persoonlijke dingen delen die invloed hadden op mijn werk.

Gaandeweg kreeg ik steeds meer opdrachten en aanvragen, en had ik steeds meer duidelijkheid over wat ik nou écht leuk vind om te doen. Daarnaast ben ik ook gegroeid in hoe ik mezelf en m’n bedrijf presenteer, en voel ik me hier veel zekerder over. Er zit nu zoveel groei in m’n bedrijf, dat het vertrouwen in het financiële stuk ook echt gegroeid is.

Ik zou dit programma zeker aanraden aan anderen. Het is echt goed om eens opnieuw te kijken naar hoe je jouw onderneming in de markt zet en hoe je eigenlijk al je vaste dingen doet. Soms is daarin al veel groei te behalen, en is dat makkelijker en sneller dan weer allemaal nieuwe dingen op te pakken. Ik wil je nog een keertje onwijs bedanken voor het superfijne traject!

Lieke Straver

Illu-Straver

Voordat ik met het traject begon, was mijn omzet te laag en gaf het vinden van opdrachten mij stress. Daarbij was ik ook zoekende naar de manier van ondernemen die bij me paste.

Door het coachingstraject heb ik koers bepaald, een duidelijke niche gekozen, en heb ik meer kennis en inzichten mbt het vak van illustrator gekregen. Ik ben gegroeid (persoonlijk en als ondernemer) en voel me zelfverzekerder.
Ik krijg opdrachten die beter bij me passen en heb meer omzet.

De gesprekken met Irene waren inhoudelijk heel efficiënt en gestructureerd, en gaven me altijd energie en inspiratie. Soms even verwarring of angst over een nieuwe stap, maar wel met focus, want ik wist dat we er op terug zouden komen. Ik heb in het traject duidelijke keuzes gemaakt, die zeker hebben bijgedragen aan mijn groei.

Irene is kundig, toegankelijk, warm, open en heel gemakkelijk om mee te praten. Ik vond het dus ook ‘gewoon’ gezellig. Ze is niet bang om ook haar menselijkheid te laten zien. En soms een schop onder mijn kont als dat nodig was.

Ik vond het van grote meerwaarde dat ik Irene ook kon appen met mijn vragen. Als ik ergens tegenaan liep of twijfelde. Waarop ik dan een heel uitgebreid, goed doordacht antwoord terug kreeg. Heel praktisch en helpend in de periode tussen de gesprekken.

Ik raad de coaching van Irene aan aan illustratoren in alle fasen van het ondernemerschap. Dank je wel Irene, voor dit fijne traject! Ik heb heel veel geleerd over mijzelf en als ondernemer. Ik ben echt een flinke stap verder gekomen.

Angelique Verheij, illustrator

Toen ik het coachingstraject bij Irene startte, was alles in het illustratie-wereldje nog helemaal nieuw voor mij. Wat ga ik precies maken? Hoeveel vraag ik voor mijn werk? Hoe moet ik mijn illustraties bewerken? Enzovoorts.
Ik had heel erg veel zin om een nieuw werk avontuur aan te gaan, maar ik zag er ook als een berg tegenop.

Irene heeft mij op een hele fijne liefdevolle manier begeleid. Ze luistert goed en geeft passende adviezen, zonder daarin dwingend te zijn. Ze gaf steeds verschillende opties en tips en we konden goed sparren.

Irene heeft me geholpen met de start van mijn bedrijf, en al heel snel is het gaan stromen. Het gaat boven verwachting en vanaf de start heb ik continu opdrachten gehad!

Ik zou dit traject aan alle illustratoren aanraden, zeker als je een vliegende start wilt maken, te veel ideeën hebt (en wat focus kunt gebruiken), of als je een stok achter de deur nodig hebt. Ik kijk met een heel positief gevoel terug op het traject!

Tineke van Bragt

Tienderhande

Irene’s mentoring/coaching in het kort:

Irene’s mentoring/coaching in het kort:

Wat gaan we doen?

Het traject is helemaal op maat, aangepast aan wat jij nodig hebt. We kunnen bijvoorbeeld aan de slag gaan met:

 • je aanbod en doelgroep
 • je specialisatie of niche
 • welke prijs je voor je werk vraagt
 • een offerte opstellen, met licenties werken
 • minder onzekerheid, meer zelfvertrouwen
 • marketing en  verkopen (op een manier die bij jou past)
 • meer (en leuke!) klanten en opdrachten aantrekken
 • minder onzekerheid, uitstelgedrag en/of perfectionisme
 • het plezier in je werk terugvinden of groter maken
 • keuzes maken
 • meer geld verdienen
 • uitbesteden
 • opschalen

En, als collega-illustrator, snap ik natuurlijk hoe de illustratiewereld in elkaar zit.

Investering:

Kennismakingsgesprek

✅ videocall met Irene (± 30 minuten)

✅ bespreek je huidige situatie en wat je zou willen

✅ stel je vragen, bespreek je twijfels

✅ kijk of er een klik is

✅ kijk of Irene voor nu de beste persoon is om jou te begeleiden (of dat iets anders toch beter zou kloppen)

€ 0,-

Meest gekozen optie:

6 maanden begeleiding op maat (meest gekozen optie)

✅ een half jaar intensieve begeleiding

10 gesprekken van een uur, via Zoom (met opname achteraf), dus iedere 2 à 3 weken een afspraak

✅ helemaal op maat: advies, oefeningen en het programma stem ik precies af op wat jij nodig hebt

✅ voor ieder gesprek zet jij op een rijtje hoe de weken daarvoor gegaan zijn (wat heb je gedaan, waar heb je hulp bij nodig, enz), zodat ik je heel toegespitst kan helpen

✅ na ieder gesprek krijg je de audio opname, zodat je hem altijd later nog terug kunt luisteren

✅ stel tussendoor vragen die niet kunnen wachten tot onze volgende afspraak; bijvoorbeeld als je een probleem hebt met een klant, wilt dat ik even een blik werp op een spannend concept-mailtje of mee denk over een prijsopgave

welkomstpakket per post

€ 2.697,-

of € 389,- per maand
(betaling in 7 termijnen)

Extra uitgebreid en nú beginnen!

Een jaar intensieve begeleiding én twee live dagen in Leiden

✅ geen wachtlijst, dus direct beginnen (of wanneer jij wilt)

✅ een heel jaar extra intensieve begeleiding

40 gesprekken van een uur, via Zoom (met opname achteraf), dus iedere week een afspraak (en soms een weekje niet, bijvoorbeeld als één van ons op vakantie is)

✅ helemaal op maat: advies, oefeningen en het programma stem ik precies af op wat jij nodig hebt

✅ voor ieder gesprek zet jij op een rijtje hoe de week daarvoor gegaan is (wat heb je gedaan, waar heb je hulp bij nodig, enz), zodat ik je heel toegespitst kan helpen

✅ na ieder gesprek krijg je de audio opname, zodat je hem altijd later nog terug kunt luisteren

✅ stel tussendoor vragen (of stuur tekeningen) via Whatsapp; bijvoorbeeld als je een probleem hebt met een klant, wilt dat ik even een blik werp op een spannend concept-mailtje, je help met regelmatig nieuw werk maken, of mee denk over een prijsopgave

✅ 2x een superwaardevolle dag op locatie in Leiden. Eén keer op mijn thuiswerkplek, waar ik je álles laat zien wat jij wilt weten. En een andere dag in een coachingsruimte, waar we oefeningen en opdrachten kunnen doen. Dit zijn dagen waarop we grote stappen zetten. En natuurlijk inclusief een superlekkere biologische lunch (van De Tuin van de Smid). De live dagen vinden plaats na een paar gesprekken, als we elkaar wat beter kennen.

✅ extra groot en leuk welkomstpakket per post

stuur me even een mailtje voor een kennismakingsgesprek, dan maak ik snel tijd voor je

€ 9.794,-

of € 820,- per maand
(betaling in 12 termijnen)

Prijzen zijn exclusief 21% BTW.

Graag hoor ik tijdens het kennismakingsgesprek wat je wensen zijn.
Ik stel natuurlijk graag een offerte voor je op.

En laat me weten wanneer je zou willen beginnen. In 2024 kan er steeds één persoon per maand starten (in totaal 12 mensen); soms zit een maand dus al ‘vol’. Mensen die een jaar intensieve begeleiding boeken, mogen altijd starten.

Wat anderen zeggen (4):

Ik was al een tijdje bezig als zelfstandig vormgever/ontwerper, maar werd niet blij van een deel van mijn opdrachten. Ik wist dat mijn hart lag bij illustreren, maar wist niet goed hoe ik die switch kon maken. Ik was onzeker, had angsten die me enorm belemmerden en wist niet goed hoe ik mijn illustraties kon “verkopen”. Met als gevolg dat ik heel druk was voor opdrachtgevers waar ik niet blij van werd en geen stappen vooruit zette. 
Ik had hulp nodig van iemand die met me mee keek met de financiën, mijn website, portfolio, social media, opdrachtgevers en offertes.
De gesprekken met Irene waren precies wat ik nodig had. Irene is aardig, oprecht, weet alles over de creatieve industrie en welke stappen je moet zetten om te groeien, terwijl je óók dicht bij jezelf blijft.
Het resultaat is dat ik nu veel duidelijker heb welke stappen ik nu kan zetten om opdrachten binnen te halen waar ik wel heel blij van wordt (en inmiddels heb ik 2 nieuwe opdrachten die super gaaf zijn)! Ik durf nu gewoon met mijn illustraties op mensen af te stappen, zonder enige angst. Ik weet dat ik het in me heb om de samenwerkingen aan te gaan die ik graag wil, op een manier die goed voelt voor iedereen.
Dus: echt een aanrader voor als je wilt groeien in je bedrijf; meer zelfvertrouwen wilt krijgen in het ondernemen, niet zo goed weet welke stappen je moet zetten of als je gewoon een sparringpartner zoekt op een fijne, “mindful” manier. 
Corine

illustrator en grafisch ontwerper

Voordat ik met het traject bij Irene begon, stelde ik het starten van mijn eigen bedrijf steeds maar weer uit.
Met de hulp van Irene heb ik wél de stap durven zetten om met mijn bedrijf te starten. Irene hielp me op weg in mijn eigen tempo. Steeds zonder oordeel. Ze luisterde goed en stelde goede vragen om tot de kern te komen. Ze voelt aan wat je nodig hebt en geeft je weer een duwtje de goede kant op.
Ik heb zo meer geleerd over mijn angsten en hoe die te overwinnen.

Aan het einde van de coaching zei ze: “Je kan het nu zelf. Vertrouw op je eigen kennis en de dingen die je geleerd hebt.”
Zo voelt het ook.

Sabrina Reinders

de Natuurkoffer

Vóór het coachingstraject bij Irene was ik onzeker over mijn zakelijke vaardigheden als illustrator, en had ik weinig ervaring met het succesvol uitvoeren van een illustratieopdracht. Ik was onzeker over mijn illustraties en vond het spannend om er geld voor te vragen en er met anderen over te praten.

Irene heeft me een hoognodige dosis optimisme en een positieve blik gegeven. Ik ben nu zelfverzekerder over mijn werk en heb vertrouwen in dat ik kan illustreren en ondernemen. Ik heb nu een groter netwerk van potentiële klanten, connecties met collega illustratoren en mijn eerste opdrachten gedaan.

Irene kan erg goed luisteren, oordeelt niet en biedt altijd een ander perspectief op problemen. Ik vond het regelmatige contact en de combinatie van gesprekken en het accountability verslag heel fijn.

Kort samengevat ben ik dankbaar voor Irene’s ruimhartige en tegelijkertijd scherpzinnige begeleiding.

Marina Soares e Silva

illustraties en workshops, Studio Sardien

Tekenen is altijd mijn passie geweest, maar serieus ondernemen leek niet voor mij weggelegd. Ik had de overtuiging: “Jij bent geen ondernemer, dus forget it.” Toch werd het mij wel meer en meer duidelijk dat de stappen in ondernemerschap moest zetten als ik professioneel als illustrator aan de slag wilde. 

Irene’s podcast was een feest van herkenning, en in ons eerste gesprek voelde ik meteen een klik. Irene kon blootleggen waar mijn blokkades zaten, en begeleidde mij stapsgewijs in het zetten van stappen. Ze gaf me vertrouwen en ving me op als mijn interne criticus de overhand nam. Ik wist het allemaal wel, maar Irene wist mij juist tot effectieve daden aan te zetten. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen: ik heb nu meer opdrachten en ben mezelf veel serieuzer gaan nemen als ondernemer/ maker en dat draag ik ook uit. Irene heeft veel kennis van de illustratie wereld en een groot netwerk

Kortom, ze weet goed te kanaliseren, stimuleren en motiveren. Ik ben ervan overtuigd dat veel beeldmakers kampen met allerlei onzekerheden omtrent ondernemerschap en dat Irene een uitstekende gids is om deze overtuiging de baas te worden.

Michel Govers

illustrator

Pin It on Pinterest

Share This