Ik hoor, naar mijn smaak, illustratoren en ondernemers nét iets te vaak zeggen: “Ik ben gewoon niet zo zakelijk.”

Maar ondernemen is een vaardigheid die kan worden geleerd en ontwikkeld. Dus, stap uit je comfortzone en draai je beperkende gedachte om tot een gedachte die je wél helpt groeien. Want het begint met de overtuiging dat je kunt leren en groeien, ongeacht je huidige niveau van zakelijk inzicht. Succesvolle ondernemers of illustratoren zijn ook zo niet geboren 😉

Ik vertel je ook dat ik geen geboren ondernemer was. Sterker nog, ik vond alles STOM. Ik had een aversie tegen ‘zakelijk’, marketing, netwerken en verkopen. En kijk mij nu eens: boeken en cursussen verslindend, en ik help nota bene andere illustratoren hun business op- of verder uit te bouwen. En léuk dat ik dat vind! 

Ik vertel over Zuidas-mannen, hoe mijn beeld van ‘ondernemers’ voorgoed veranderde in Zürich en over de groeimindset. En hoe het met mij en ‘zakelijk’ uiteindelijk toch nog goed kwam. En met jou ook! 

Luister je mee? En laat je het me weten als jij iets aan deze podcast had, ik hoor het heel graag! Stuur me even een DM op Instagram, ik vind het superleuk om van je te horen!

En geef je me sterretjes en/of een recensie op Spotify of Apple Podcasts? Heel erg bedankt, dat waardeer ik heel erg!

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn

(Deze foto is niet echt, jongens. Irene heeft zichzelf hier (weer) in een stockfoto gephotoshopt.)

Online cursus: vind je illustratie specialisatie

Wil jij ook weten welke illustratie niche helemaal bij jou past? Zodat jij precies maakt waar je blij van wordt? En zodat mensen precies weten waarvoor ze jou kunnen inhuren en je hogere prijzen kunt gaan vragen?

Welke illustratie niches zijn er eigenlijk, wat is er mogelijk? En wat past dan bij jou? Meer informatie hierover vind je hier.

coaching/mentoring voor illustratoren

Wil jij ook (meer) gaan verdienen met je illustraties, maar lukt het ondernemen nog niet zo goed, of zou dat beter kunnen? Ik help je graag!

In mijn coaching/mentoring traject voor illustratoren (startend of verder gevorderd) hebben we het over je aanbod, doelgroep, je specialisatie binnen de illustratie-markt en welke prijs je voor je werk vraagt. En: hoe zorg je voor meer zelfvertrouwen, hoe kun je je werk verkopen, hoe stel je een offerte op, en hoe komen klanten naar je toe?

En, als collega-illustrator, kan ik naast het ‘zakelijke stuk’ natuurlijk ook goed inhoudelijk met je meedenken.

Helemaal op maat, helemaal aangepast aan jouw behoeften. Meer informatie hierover vind je hier.

Pin It on Pinterest

Share This