In deze podcast praat ik met Tineke van Bragt van Tienderhande en Tineke Rooijakkers van Tineke Tekent. We hebben het over hun reis als illustrator, waarin ze onder andere een mentoring/coachingstraject bij Irene aangingen. Hoe zijn zij begonnen, en hoe zijn ze geworden tot de illustratoren die ze nu zijn?

Tineke van Bragt (Tienderhande) maakt geboortekaartjes, trouwkaarten, rouwkaarten en andere illustraties zoals huisdierportretten in opdracht, vanuit haar eigen atelier op een boerderij in Almkerk. Nadat de bloemenwinkel waar ze 12 jaar werkte ermee ophield, besloot ze dat dit haar kans was om haar illustratie-droom te volgen, en begon ze met haar eigen bedrijf.

Tineke Rooijakkers (Tineke Tekent) heeft een achtergrond als archeoloog. Na jaren in de wetenschap, besloot ook zij het roer om te gooien. Nu illustreert ze voor particulieren en organisaties, en heeft opdrachtgevers zoals het Fries Museum en het Gallo Romeins Museum in Tongeren.

Waar zijn deze twee illustratoren in hun pad tegenaan gelopen? Welke mindsetshifts hebben zij gemaakt die hen een stapje verder hielpen? Welke tips kunnen zij de luisteraars meegeven?

Een gesprek over het nut (of niet) van een ondernemersplan, de overstap van een baan in loondienst naar het zelfstandig illustrator zijn, kijken naar het werk van collega’s op Instagram (en mensen ontvolgen omdat ze té mooi werk maken), investeren in je ontwikkeling, genoeg verdienen en nog veel meer. Daarnaast vertellen ze welke uurprijs ze rekenen, en de vaste prijs die zij vragen voor een geboortekaartje.

Luister je mee?
Ik ben heel benieuwd wat jij uit deze podcast haalt. Ik hoor het graag! – op InstagramFacebook of Linkedin.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn

Links: Tineke van Bragt; rechts: Tineke Rooijakkers (foto: Marjan van Houwelingen)

coaching/mentoring voor illustratoren

Wil jij ook (meer) gaan verdienen met je illustraties, maar lukt het ondernemen nog niet zo goed, of zou dat beter kunnen? Ik help je graag!

In mijn coaching/mentoring traject voor illustratoren (startend of verder gevorderd) hebben we het over je aanbod, doelgroep, je specialisatie binnen de illustratie-markt en welke prijs je voor je werk vraagt. En: hoe zorg je voor meer zelfvertrouwen, hoe kun je je werk verkopen, hoe stel je een offerte op, en hoe komen klanten naar je toe?

En, als collega-illustrator, kan ik naast het ‘zakelijke stuk’ natuurlijk ook goed inhoudelijk met je meedenken.

Helemaal op maat, helemaal aangepast aan jouw behoeften. Meer informatie hierover vind je hier.

Online cursus: vind je illustratie specialisatie

Wil jij ook weten welke illustratie niche helemaal bij jou past? Zodat jij precies maakt waar je blij van wordt? En zodat mensen precies weten waarvoor ze jou kunnen inhuren en je hogere prijzen kunt gaan vragen?

Welke illustratie niches zijn er eigenlijk, wat is er mogelijk? En wat past dan bij jou? Meer informatie hierover vind je hier.

Pin It on Pinterest

Share This