In deze podcast praat ik met Jan de Boer en Ingrid Vonk van Studio Jan de Boer. Studio Jan de Boer ontwerpt boekomslagen, binnenwerken, huisstijlen en websites voor uitgeverijen en zelfpublicerende auteurs. Vanaf 1982 heeft de studio meer dan 25.000 ontwerpen gemaakt.

We hebben het in deze aflevering over waar een goed boekomslag aan moet voldoen. Hoe maak je een boekomslag, waar halen zij hun beelden vandaan? Hoe zorgen ze ervoor dat hun ontwerpen steeds fris en origineel blijven, én passen bij de uitstraling van de uitgever, het genre, het boek zelf? En hoe voldoen ze aan de wensen van de uitgever, de auteur, de boekverkoper en zorgen ze dat een boek commercieel aantrekkelijk is?

Over de omslagen van literaire thrillers, Mijn Verhaal van Michelle Obama, en de boeken van Elif Shafak. Over stockbeelden bij elkaar brengen, over een week in het huis van wijlen Jan Wolkers bivakkeren en over het verschil tussen Nederlandse en Amerikaanse boekomslagen.

Gezellig als je meeluistert!
Ik ben heel benieuwd wat jij uit deze podcast haalt. Ik hoor het graag! – op Instagram, Facebook of Linkedin.

coaching/mentoring voor illustratoren

Wil jij ook (meer) gaan verdienen met je illustraties, maar lukt het ondernemen nog niet zo goed, of zou dat beter kunnen? Ik help je graag!

In mijn coaching/mentoring traject voor illustratoren (startend of verder gevorderd) hebben we het over je aanbod, doelgroep, je specialisatie binnen de illustratie-markt en welke prijs je voor je werk vraagt. En: hoe zorg je voor meer zelfvertrouwen, hoe kun je je werk verkopen, hoe stel je een offerte op, en hoe komen klanten naar je toe?

En, als collega-illustrator, kan ik naast het ‘zakelijke stuk’ natuurlijk ook goed inhoudelijk met je meedenken.

Helemaal op maat, helemaal aangepast aan jouw behoeften. Meer informatie hierover vind je hier.

Linkjes:

Pin It on Pinterest

Share This