In deze aflevering geef ik antwoord op een vraag van trouwe luisteraar Marit:
“Ik maak al een tijdje gratis illustratiewerk voor vrienden. En nu heb ik een ruildeal met een coach: dat zij mij coacht en ik  illustraties voor haar maak. Dit vind ik best leuk om te doen (…). Maar ik vraag me steeds af of ik me daar eigenlijk wel fijn bij voel om het gratis te doen. Ik heb wel een opleiding gedaan in illustratie. Alleen het voelt raar om aan familie en vrienden een hoge prijs of überhaupt een prijs te vragen en ik vind het eigenlijk ook niet heel fijn om met bekende gedoe te krijgen over een opdracht. Maar alles weigeren voelt ook raar. (…) Ik merk dat ik tussen het gratis doen en professioneel werken inzit; niet heel handig eigenlijk.
Hoe ga je hiermee om?”

Een aflevering over ruildeals en vriendendiensten. Hoe ga je om met ruildeals, hoe sta ik daar tegenover? En reken je korting of werk je gratis voor je familie en vrienden?

Een aflevering met een slimme tip van de mevrouw van het consultatiebureau, verjaardagscadeaus geven en ‘slaap kindje slaap’ zingen voor het kind van een ander. Over goedbedoelde lange sokken en werken tegen een prijs waarvoor je beter in de snackbar kunt gaan staan.

Ik hoor graag of je hier wat aan had! Ben je het met me eens, of pak jij het heel anders aan?

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn

Voor mijn kinderen teken ik gratis (hoewel ik ook wel eens ‘nu niet’ zeg). En zij voor mij (nog wel).

coaching/mentoring voor illustratoren

Kun je wel tekenen (of je dat nou leerde in een opleiding of niet), maar lukt het opzetten van je bedrijf nog niet zo goed, of zou dat beter kunnen? Daar help ik je graag bij!

Meer advies voor jou als (startende of verder gevorderde) illustrator geef ik je in mijn coaching/mentoring traject: speciaal voor illustratoren, en vooral op het gebied van ondernemen.

We hebben het over je aanbod, doelgroep, je specialisatie of niche binnen de illustratie-markt, welke prijs vraag je voor je werk, hoe zorg je voor meer zelfvertrouwen, hoe kun je je werk verkopen (of vind je dat een rot-term?), hoe stel je een offerte op, hoe presenteer je jouw werk, en hoe komen klanten naar je toe?
En, als collega-illustrator, kan ik naast het ‘zakelijke stuk’ natuurlijk ook goed inhoudelijk met je meedenken.

Ik loop 6 maanden met je mee. Helemaal op maat, helemaal aangepast aan jouw behoeften. Meer informatie hierover vind je hier.

Pin It on Pinterest

Share This