Hoe maak je een prentenboek? In deze aflevering van de Nederlandse Illustratie Podcast doet Mark Janssen zijn stappenplan uit de doeken. Alles over hoe je een prentenboek maakt, van A tot Z.

Van idee / verhaal / concept, tekst en illustratie naar uitgeverijen benaderen totdat er uiteindelijk een prentenboek dat in de winkel ligt. Hoe bedenk je een idee dat écht aanslaat? Waar voldoet een goed prentenboek aan en hoe kun jij dat maken? Mark vertelt alle geheimen en formules om tot een goed prentenboek te komen.

Vanaf zijn afstuderen in 1997 werkt Mark als fulltime illustrator. Hij maakt illustraties voor zowel kinderboeken als prentenboeken, een heeft inmiddels tegen de 500 boeken geïllustreerd. In 2016 brak hij door met zijn eigen boek ‘Niets gebeurd‘. Sindsdien volgden er nog 10 eigen prentenboeken, waaronder Dino’s bestaan nietEilandRaarStop! Monsters!, Altijd Dichtbij en Dromer.

Leuk als je gezellig meeluistert! En ik ben zoals altijd heel benieuwd wat jij uit deze podcast haalt. Ik hoor het graag! – op InstagramFacebook of Linkedin.

Dit is alweer de derde keer dat Mark in de Nederlandse Illustratoren Podcast te gast was. In november 2020 kwam het eerste podcast interview met hem online (#6 Mark Janssen over geld verdienen als kinderboekenillustrator en de balans tussen rust en werk – en héél véél boeken) en in juni 2021 een aflevering met vragen van luisteraars. Luister die vooral ook nog even terug, als je deze aflevering interessant vond!

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn

coaching/mentoring voor illustratoren

Wil jij ook (meer) gaan verdienen met je illustraties, maar lukt het ondernemen nog niet zo goed, of zou dat beter kunnen? Ik help je graag!

In mijn coaching/mentoring traject voor illustratoren (startend of verder gevorderd) hebben we het over je aanbod, doelgroep, je specialisatie binnen de illustratie-markt en welke prijs je voor je werk vraagt. En: hoe zorg je voor meer zelfvertrouwen, hoe kun je je werk verkopen, hoe stel je een offerte op, en hoe komen klanten naar je toe?

En, als collega-illustrator, kan ik naast het ‘zakelijke stuk’ natuurlijk ook goed inhoudelijk met je meedenken.

Helemaal op maat, helemaal aangepast aan jouw behoeften. Meer informatie hierover vind je hier.

Online cursus: Prijsbepaling en licenties voor illustratoren

“Prijsbepaling en licenties voor illustratoren” is dé meest praktische en diepgaande training op het gebied van prijzen, licenties, uurtarieven en kortingen voor jouw illustraties. 

Als jij op zoek bent naar een uurprijs waar je achter staat, een prijsmodel dat bij je past, weet je hoe je een projectprijs berekent en hoeveel kosten je kunt rekenen voor gebruikslicenties (en je je tekeningen beschermt), dan is dit de training voor jou.

En alles over jouw waarde als illustrator, concurrentie minder een rol laten spelen, je money mindset, auteursrecht, licenties (en wat zijn redelijke licentie-prijzen), kortingen, vriendenprijsjes en nog veel meer.

Linkjes:

Online cursus: vind je illustratie specialisatie

Wil jij ook weten welke illustratie niche helemaal bij jou past? Zodat jij precies maakt waar je blij van wordt? En zodat mensen precies weten waarvoor ze jou kunnen inhuren en je hogere prijzen kunt gaan vragen?

Welke illustratie niches zijn er eigenlijk, wat is er mogelijk? En wat past dan bij jou? Meer informatie hierover vind je hier.

Pin It on Pinterest

Share This