In deze aflevering praat ik met Linda van den Born. Linda is illustrator en tekeninganalist. Ze analyseert kindertekeningen en tekeningen van volwassenen en illustratoren.

Want tekeningen vertellen meer dan je denkt. Ze onthullen emoties, hoe relaties ervaren worden, deuken die in het verleden zijn opgelopen en verlangens. Tekening-analyse is de taal van tekeningen verstaan en vertalen naar woorden.

We praten over die taal van tekeningen. Waarom staat een zon vaak rechtsboven, en verplaatst hij dan soms ineens naar linksboven op het papier? En wat zegt jouw illustratie stijl over jou? Waarom gebruikt de ene illustrator dikke zwarte omtreklijnen en de ander niet; en waarom werkt de één juist graag met felle kleurvlakken en de ander juist kleur-overlopen of meer ingetogen kleuren?

Ook analyseert Linda twee tekeningen van mij. Eén tekening uit de Corona scholen-lockdown periode in 2020, en één die ik maakte toen ik zo’n 2-3 jaar oud was. Een cirkel die aan de onderkant open is, gemarkeerde knieën en een lange linkerhand die het verleden liefst op afstand houdt.
Poeh, Linda’s observaties raken me wel! 

Luister je mee?
Ik ben heel benieuwd wat jij uit deze podcast haalt. Ik hoor het graag! – op InstagramFacebook of Linkedin.

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • LinkedIn

Linkjes:

Boekentip van Irene, als je je herkent in mijn verhaal van een heel vroeg overleden broertje of zusje: 

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • LinkedIn

We bespreken eerst deze tekening, die Irene in 2020 maakte, zo ongeveer na de school-sluiting ivm Covid-19

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • LinkedIn

Deze tekening maakte Irene toen ze zo’n 2-3 jaar oud was. Linda kan er heel veel van af lezen! 

coaching/mentoring voor illustratoren

Wil jij ook (meer) gaan verdienen met je illustraties, maar lukt het ondernemen nog niet zo goed, of zou dat beter kunnen? Ik help je graag!

In mijn coaching/mentoring traject voor illustratoren (startend of verder gevorderd) hebben we het over je aanbod, doelgroep, je specialisatie binnen de illustratie-markt en welke prijs je voor je werk vraagt. En: hoe zorg je voor meer zelfvertrouwen, hoe kun je je werk verkopen, hoe stel je een offerte op, en hoe komen klanten naar je toe?

En, als collega-illustrator, kan ik naast het ‘zakelijke stuk’ natuurlijk ook goed inhoudelijk met je meedenken.

Helemaal op maat, helemaal aangepast aan jouw behoeften. Meer informatie hierover vind je hier.

Online cursus: vind je illustratie specialisatie

Wil jij ook weten welke illustratie niche helemaal bij jou past? Zodat jij precies maakt waar je blij van wordt? En zodat mensen precies weten waarvoor ze jou kunnen inhuren en je hogere prijzen kunt gaan vragen?

Welke illustratie niches zijn er eigenlijk, wat is er mogelijk? En wat past dan bij jou? Meer informatie hierover vind je hier.

Online cursus: Prijsbepaling en licenties voor illustratoren

“Prijsbepaling en licenties voor illustratoren” is dé meest praktische en diepgaande training op het gebied van prijzen, licenties, uurtarieven en kortingen voor jouw illustraties. 

Als jij op zoek bent naar een uurprijs waar je achter staat, een prijsmodel dat bij je past, weet je hoe je een projectprijs berekent en hoeveel kosten je kunt rekenen voor gebruikslicenties (en je je tekeningen beschermt), dan is dit de training voor jou.

En alles over jouw waarde als illustrator, concurrentie minder een rol laten spelen, je money mindset, auteursrecht, licenties (en wat zijn redelijke licentie-prijzen), kortingen, vriendenprijsjes en nog veel meer.

Pin It on Pinterest

Share This