In deze podcast praat ik met Kelvin Wilson, dé reconstructietekenaar / archeologisch illustrator van Nederland, en ook daarbuiten een gevestigde naam. Hij illustreert onder meer voor musea, uitgeverijen en persberichten, en gaat voor zijn illustraties ook veel naar het buitenland.

Kelvin Wilson (1969) werd in Engeland geboren, maar emigreerde al snel met zijn ouders naar Nederland. Eenmaal afgestudeerd aan de Rotterdamse kunstacademie besloot hij zich te specialiseren in het visueel laten herleven van onze vroegste geschiedenis. Niemand deed dat toen nog, maar er bleek wel degelijk behoefte te bestaan de stille, bruine resten uit onze bodem vertaald te zien naar speelse, kleurrijke beelden. Sindsdien werkt hij aan illustraties in onder andere Engeland, Egypte, Rusland, Amerika en India.

We hebben het over het waarom van archeologische illustraties, de perspectieven die fotografie biedt, of als referentiemateriaal onmisbaar maakt, werken met acrylverf en Photoshop, schilderijen uitvergroten of juist verkleinen, over perfectionisme, onzekerheid, maanden werken aan één prent, onderhandelen tot je ’de tik tegen het plafond’ hoort, en over de wonderlijke werelden waar zwarte mensen blauwe ogen hebben.

Kelvin vertelt over hoe een groet tussen twee mensen op een Schots eiland zijn illustratie ineens een stuk verder hielp. En over de allereerste opdrachtgeefster die hij ooit sprak, en vroeg: “Wat is dat, een illustrator?

Hoe maak je een tekening die ons als kijker een blik in het verleden heeft én verbinding legt met dat verleden, aan de hand van een minuscuul stukje opgegraven rode kleurstof?

Kelvin noemt zichzelf visueel verhalenverteller. En dat doet hij met verve – ook in deze podcast zonder beelden.
Luister je mee?
Ik ben heel benieuwd wat jij uit deze podcast haalt. Ik hoor het graag! – op InstagramFacebook of Linkedin.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn

Online cursus: vind je illustratie specialisatie

Wil jij ook weten welke illustratie niche helemaal bij jou past? Zodat jij precies maakt waar je blij van wordt? En zodat mensen precies weten waarvoor ze jou kunnen inhuren en je hogere prijzen kunt gaan vragen?

Welke illustratie niches zijn er eigenlijk, wat is er mogelijk? En wat past dan bij jou? Meer informatie hierover vind je hier.

coaching/mentoring voor illustratoren

Wil jij ook (meer) gaan verdienen met je illustraties, maar lukt het ondernemen nog niet zo goed, of zou dat beter kunnen? Ik help je graag!

In mijn coaching/mentoring traject voor illustratoren (startend of verder gevorderd) hebben we het over je aanbod, doelgroep, je specialisatie binnen de illustratie-markt en welke prijs je voor je werk vraagt. En: hoe zorg je voor meer zelfvertrouwen, hoe kun je je werk verkopen, hoe stel je een offerte op, en hoe komen klanten naar je toe?

En, als collega-illustrator, kan ik naast het ‘zakelijke stuk’ natuurlijk ook goed inhoudelijk met je meedenken.

Helemaal op maat, helemaal aangepast aan jouw behoeften. Meer informatie hierover vind je hier.

Pin It on Pinterest

Share This