In deze podcast praat ik met Jolijn Swager, uitgever bij Uitgeverij Volt (onderdeel van Singel Uitgeverijen), waar zij kinderboeken uitgeeft. Eerder was ze uitgever bij Moon en liep ze stage bij Querido Kinder- en jeugdboeken.

We hebben het over de Nederlandse Kinderboekenwereld, het succes van de NEEhoorn, het overkopen van borsten-illustraties uit Canada, de skelter van Tim de boswachter en scans waarin de plakbandjes nog te zien zijn.

Wie werken er op een uitgeverij en welke mensen daarvan bepalen welke illustratoren bij een boek passen? In hoeverre kiezen ze illustratoren uit een ‘vast pooltje’, of zoeken ze nieuwe illustratoren? En hoe zoekt Jolijn die nieuwe illustratoren dan? Krijgen illustratoren over het algemeen een hele gerichte opdracht, of wordt je lekker vrij gelaten in wat je tekent? Ook hebben we het over contracten, tarieven, royalties en (wel of niet) terugvorderbare voorschotten.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn

coaching/mentoring voor illustratoren

Lukt het opzetten van je illustratie bedrijf nog niet zo goed, of ben je al langer bezig en wil je je onderneming beter laten lopen? Daar help ik je graag bij!

Heel graag help ik jou verder op weg met mijncoaching/mentoring traject: speciaal voor illustratoren (startend of al jaren bezig), en vooral op het gebied van ondernemen.

We hebben het over je aanbod, doelgroep, je specialisatie of niche binnen de illustratie-markt, welke prijs vraag je voor je werk, hoe zorg je voor meer zelfvertrouwen, hoe kun je je werk verkopen (of vind je dat een rot-term?), hoe stel je een offerte op, hoe presenteer je jouw werk, en hoe komen klanten naar je toe? Wat doe je als onzekerheid of perfectionisme in de weg zitten, of als het plezier de laatste tijd wegglipt?
En, als collega-illustrator, kan ik naast het ‘zakelijke stuk’ natuurlijk ook goed met je meedenken op het vlak van je tekeningen en illustraties.

Ik loop 6 maanden met je mee. Helemaal op maat, helemaal aangepast aan jouw behoeften. Meer informatie hierover vind je hier.

Linkjes:

Pin It on Pinterest

Share This