In deze podcast aflevering praat ik met Irene Goede en Marijke ten Cate. Samen geven zij de cursus TOPklas illustratie waarin ze (aankomende) illustratoren meer leren over karakterontwikkeling, beeldaspecten zoals kleurgebruik, compositie, diepte en licht/donker-effecten, materialen en de beroepspraktijk.

Marijke illustreerde meer dan 100 prentenboeken, liedjesboeken andere boeken, waaronder Prentenbijbel, Joepie Joepie, Morgen ga ik echt!, Het Grote Bijbel Zoekboek en Stille Nacht voor onder andere Lemniscaat, Royal Jongbloed, Clavis en Leopold. In 2004 ontving ze de Vlag en Wimpel voor haar boek Altijd Tijger. Tegenwoordig richt ze zich ook steeds meer op live tekenen.

Irene illustreerde zo’n 200 boeken en illustreerde 10 jaar lang een wekelijkse rubriek in het NRC Handelsblad over dieren, en enkele prentenboeken waarvan een aantal is verschenen onder meer in de VS, China, Duitsland, Italië en Engeland. Ze werkte onder andere voor Gottmer, Leopold, Lemniscaat, Malmberg, Noordhoff, Muiderslot, en het Nederlands Openluchtmuseum. Ze focust zich op onderwerpen als natuur, populaire wetenschap en geschiedenis.

We hebben het over hoe om te gaan met perfectionisme, jezelf opnieuw uitvinden, The Artists Way, buiten tekenen, met een map op bezoek bij uitgevers, kleuren en materialen. Ook hebben we het over werken met rietpennen en ecoline aanbrengen op nat papier met dikke kwasten, om het toeval wat meer zijn te gang laten gaan.

Gezellig als je meeluistert!
Ik ben heel benieuwd wat jij uit deze podcast haalt. Ik hoor het graag! – op Instagram of Linkedin.

Marijke ten Cate (links) en Irene Goede (rechts)

coaching/mentoring voor illustratoren

Wil jij ook (meer) gaan verdienen met je illustraties, maar lukt het ondernemen nog niet zo goed, of zou dat beter kunnen? Ik help je graag!

In mijn coaching/mentoring traject voor illustratoren (startend of verder gevorderd) hebben we het over je aanbod, doelgroep, je specialisatie binnen de illustratie-markt en welke prijs je voor je werk vraagt. En: hoe zorg je voor meer zelfvertrouwen, hoe kun je je werk verkopen, hoe stel je een offerte op, en hoe komen klanten naar je toe?

En, als collega-illustrator, kan ik naast het ‘zakelijke stuk’ natuurlijk ook goed inhoudelijk met je meedenken.

Helemaal op maat, helemaal aangepast aan jouw behoeften. Meer informatie hierover vind je hier.

  • Een selectie van de boeken die Irene illustreerde:
  • Een selectie van de boeken die Marijke illustreerde:

Pin It on Pinterest

Share This