Deze aflevering gaat over ondernemen met je menstruatiecyclus. Ja. Echt.

Want ik merk (en hoe meer ik er over praat, hoe meer vrouwen dit blijken te herkennen) dat mijn energieniveau gedurende ‘mijn maand’ nogal fluctueert. Dat er periodes zijn dat ik het liefst stilletjes in mijn eentje tekeningen inkleur en podcasts luister, en dat er periodes zijn dat ik sociaal, extravert, vrolijk, helder en overtuigend ben, en een geweldige magnetische uitstraling heb.

Als je je daar bewust van bent, kun je je planning daar enigszins op aanpassen. En dat is zó fijn en helpend!

coaching/mentoring voor illustratoren

Kun je wel tekenen (of je dat nou leerde in een opleiding of niet), maar lukt het opzetten van je bedrijf nog niet zo goed, of zou dat beter kunnen? Daar help ik je graag bij!

Meer advies voor jou als (startende of verder gevorderde) illustrator geef ik je in mijn coaching/mentoring traject: speciaal voor illustratoren, en vooral op het gebied van ondernemen.

We hebben het over je aanbod, doelgroep, je specialisatie of niche binnen de illustratie-markt, welke prijs vraag je voor je werk, hoe zorg je voor meer zelfvertrouwen, hoe kun je je werk verkopen (of vind je dat een rot-term?), hoe stel je een offerte op, hoe presenteer je jouw werk, en hoe komen klanten naar je toe?
En, als collega-illustrator, kan ik naast het ‘zakelijke stuk’ natuurlijk ook goed inhoudelijk met je meedenken.

Ik loop 6 maanden met je mee. Helemaal op maat, helemaal aangepast aan jouw behoeften. Meer informatie hierover vind je hier.

Linkjes:

 • Om je cyclus te tracken gebruik ik de app Clue.
 • Over de app Flo heb ik ook goede dingen gehoord.
 • Leuk als je laat weten wat je van deze aflevering vond! Reageer op https://www.instagram.com/irenececile_illustration/
 • Hieronder mijn boekentips.
  De boeken van Maisie Hill zijn heel fijn om te begrijpen hoe het er aan toe gaat in je lichaam, en ze legt goed uit hoe je  hier mee om kunt gaan. Wat populair-Amerikaans geschreven, maar lekker leesbaar. Ze vergelijkt het hormoon oestrogeen met Beyoncé.
  Het boek van Kate Northrup is wat gevoeliger en minder wetenschappelijk, maar kan als een warm bad voelen. Zij geeft je de toestemming om lekker rustig aan te doen (en ondertussen toch gewoon een goedlopend bedrijf op te bouwen).
  Het boek van Marilyn Glenville heb ik nog niet gelezen. Klinkt goed, maar ik heb er gewoon nog niet zo’n zin in gehad 😉
  Het boek van Marjolein Dubbers gaat behalve over de vrouwelijke cyclus ook over allerlei andere hormoongerelateerde zaken, dus voelt niet altijd even relevant, maar heeft een paar goede tips.

Pin It on Pinterest

Share This