Als een potentiële klant contact met je opneemt om illustraties door jou te laten maken… noem jij dan als eerst je prijs, of laat je je opdrachtgever dat liever doen? 

En wat doe je als een potentiële klant je mailt of opbelt, en direct laat weten wat die bereid is te betalen voor de illustratie opdracht, of wat diens maximum budget is?

In deze podcast aflevering vertel ik hoe ik dat doe. En wanneer ik al in een vroeg stadium een ongeveer-prijs noem, of wanneer ik eerst nog even goed doorvraag.

Ik ben benieuwd wat je van deze aflevering vond! Laat je het me weten op mijn Illustratie Podcast Instagram, via een reactie of DM?

En: schrijf je in voor de wachtlijst van de online cursus “Prijsbepaling en licenties voor illustratoren” – waarin ik je alles vertel over auteursrecht, licenties, uurtarieven, kortingen en prijzen voor jouw illustraties. Als je op de wachtlijst staat, houd ik je als eerste op de hoogte als de deuren van de training open gaan én krijg je een mooie kortingscode!

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn

coaching/mentoring voor illustratoren

Wil jij ook (meer) gaan verdienen met je illustraties, maar lukt het ondernemen nog niet zo goed, of zou dat beter kunnen? Ik help je graag!

In mijn coaching/mentoring traject voor illustratoren (startend of verder gevorderd) hebben we het over je aanbod, doelgroep, je specialisatie binnen de illustratie-markt en welke prijs je voor je werk vraagt. En: hoe zorg je voor meer zelfvertrouwen, hoe kun je je werk verkopen, hoe stel je een offerte op, en hoe komen klanten naar je toe?

En, als collega-illustrator, kan ik naast het ‘zakelijke stuk’ natuurlijk ook goed inhoudelijk met je meedenken.

Helemaal op maat, helemaal aangepast aan jouw behoeften. Meer informatie hierover vind je hier.

Online cursus: Prijsbepaling en licenties voor illustratoren

“Prijsbepaling en licenties voor illustratoren” is dé meest praktische en diepgaande training op het gebied van prijzen, licenties, uurtarieven en kortingen voor jouw illustraties. 

Als jij op zoek bent naar een uurprijs waar je achter staat, een prijsmodel dat bij je past, weet je hoe je een projectprijs berekent en hoeveel kosten je kunt rekenen voor gebruikslicenties (en je je tekeningen beschermt), dan is dit de training voor jou.

En alles over jouw waarde als illustrator, concurrentie minder een rol laten spelen, je money mindset, auteursrecht, licenties (en wat zijn redelijke licentie-prijzen), kortingen, vriendenprijsjes en nog veel meer.

Online cursus: vind je illustratie specialisatie

Wil jij ook weten welke illustratie niche helemaal bij jou past? Zodat jij precies maakt waar je blij van wordt? En zodat mensen precies weten waarvoor ze jou kunnen inhuren en je hogere prijzen kunt gaan vragen?

Welke illustratie niches zijn er eigenlijk, wat is er mogelijk? En wat past dan bij jou? Meer informatie hierover vind je hier.

Pin It on Pinterest

Share This