Geld verdienen met je illustraties: moet je ‘hard werken’ voor je geld, of mag het ook makkelijk en leuk zijn?
Mét een waardevol inzicht van de mevrouw achter de kassa (waar ik om 8:15 ’s ochtends nog even snel wat brood kocht).

Iemand die werkt achter de kassa, of als gemeente-ambtenaar, of als stratenmaker: we gaan ervan uit dat ze dat werk doen voor het geld. Ze zullen het ergens leuk vinden, hopelijk, maar als ze de loterij zouden winnen zouden ze waarschijnlijk stoppen – tóch?

Maar jij – jij illustreert. Jij verdient geld met iets dat je leuk vindt. Als niemand me er voor zou betalen, zou ik het ook doen! Ik vraag toch ook geen geld voor wandelen met een vriendin? Mag ik dan wel geld vragen voor mijn illustraties? Mag ik er – sterker nog – veel geld mee verdienen? Mag ik er rijk van worden? Mág dat? 

Leuk als je me laat weten wat deze aflevering met jou deed op de Illustratie Podcast Instagram!

En: schrijf je in voor de wachtlijst van de online cursus “Prijsbepaling en licenties voor illustratoren” – waarin ik je alles vertel over auteursrecht, licenties, uurtarieven, kortingen en prijzen voor jouw illustraties. Als je op de wachtlijst staat, houd ik je als eerste op de hoogte als de deuren van de training open gaan én krijg je een mooie kortingscode!

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn

coaching/mentoring voor illustratoren

Wil jij ook (meer) gaan verdienen met je illustraties, maar lukt het ondernemen nog niet zo goed, of zou dat beter kunnen? Ik help je graag!

In mijn coaching/mentoring traject voor illustratoren (startend of verder gevorderd) hebben we het over je aanbod, doelgroep, je specialisatie binnen de illustratie-markt en welke prijs je voor je werk vraagt. En: hoe zorg je voor meer zelfvertrouwen, hoe kun je je werk verkopen, hoe stel je een offerte op, en hoe komen klanten naar je toe?

En, als collega-illustrator, kan ik naast het ‘zakelijke stuk’ natuurlijk ook goed inhoudelijk met je meedenken.

Helemaal op maat, helemaal aangepast aan jouw behoeften. Meer informatie hierover vind je hier.

Online cursus: Prijsbepaling en licenties voor illustratoren

“Prijsbepaling en licenties voor illustratoren” is dé meest praktische en diepgaande training op het gebied van prijzen, licenties, uurtarieven en kortingen voor jouw illustraties. 

Als jij op zoek bent naar een uurprijs waar je achter staat, een prijsmodel dat bij je past, weet je hoe je een projectprijs berekent en hoeveel kosten je kunt rekenen voor gebruikslicenties (en je je tekeningen beschermt), dan is dit de training voor jou.

En alles over jouw waarde als illustrator, concurrentie minder een rol laten spelen, je money mindset, auteursrecht, licenties (en wat zijn redelijke licentie-prijzen), kortingen, vriendenprijsjes en nog veel meer.

Online cursus: vind je illustratie specialisatie

Wil jij ook weten welke illustratie niche helemaal bij jou past? Zodat jij precies maakt waar je blij van wordt? En zodat mensen precies weten waarvoor ze jou kunnen inhuren en je hogere prijzen kunt gaan vragen?

Welke illustratie niches zijn er eigenlijk, wat is er mogelijk? En wat past dan bij jou? Meer informatie hierover vind je hier.

Pin It on Pinterest

Share This