In deze aflevering praat ik met Geertje Aalders. Geertje is illustrator en wordt geprezen om haar vakmanschap in papierknipkunst / papercuts. Ze maakte papierknipkunst voor tijdschriften zoals Flair, Happinez en Flow Magazine. Daarnaast werkte ze voor Hema, Bekking&Blitz en ontwierp ze de PostNL Decemberzegels in 2021. 

Ook maakte ze illustraties voor kinderboeken zoals “Arabische sprookjes” van Rodaan Al Galidi, “Een knipoog van de Buddha” van Erica Terpstra, “Mary Poppins” van P.L. Travers (vertaling Tiny Fisscher) en in 2023 “Heel Keverburg Kookt” van Bibi Dumon Tak.

Met “Het papercutboek” maakte Geertje een papierknipkunst handboek, vol met duidelijke stap-voor-stap handleidingen, tips, inspiratie en overtreksjablonen. 

We hebben het over lades vol gekleurd papier, minuscule vierkantjes op het dekschild van een rozemarijnkever, complexiteit versus inhoud, een achtergrond die bij nader inzien toch beter weggelaten kon worden, een A1 zeefdruk die ze zo vaak mogelijk dubbel vouwde, het mesje van haar oma, werken met agent Kajsa Blomberg, mensen die niet geloven dat Geertje haar illustraties daadwerkelijk met papier maakt en een bakfiets vol met webshop bestellingen. 

Luister je mee?
Ik ben heel benieuwd wat jij uit deze podcast haalt. Ik hoor het graag! – op InstagramFacebook of Linkedin.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn

coaching/mentoring voor illustratoren

Wil jij ook (meer) gaan verdienen met je illustraties, maar lukt het ondernemen nog niet zo goed, of zou dat beter kunnen? Ik help je graag!

In mijn coaching/mentoring traject voor illustratoren (startend of verder gevorderd) hebben we het over je aanbod, doelgroep, je specialisatie binnen de illustratie-markt en welke prijs je voor je werk vraagt. En: hoe zorg je voor meer zelfvertrouwen, hoe kun je je werk verkopen, hoe stel je een offerte op, en hoe komen klanten naar je toe?

En, als collega-illustrator, kan ik naast het ‘zakelijke stuk’ natuurlijk ook goed inhoudelijk met je meedenken.

Helemaal op maat, helemaal aangepast aan jouw behoeften. Meer informatie hierover vind je hier.

Online cursus: vind je illustratie specialisatie

Wil jij ook weten welke illustratie niche helemaal bij jou past? Zodat jij precies maakt waar je blij van wordt? En zodat mensen precies weten waarvoor ze jou kunnen inhuren en je hogere prijzen kunt gaan vragen?

Welke illustratie niches zijn er eigenlijk, wat is er mogelijk? En wat past dan bij jou? Meer informatie hierover vind je hier.

Online cursus: Prijsbepaling en licenties voor illustratoren

“Prijsbepaling en licenties voor illustratoren” is dé meest praktische en diepgaande training op het gebied van prijzen, licenties, uurtarieven en kortingen voor jouw illustraties. 

Als jij op zoek bent naar een uurprijs waar je achter staat, een prijsmodel dat bij je past, weet je hoe je een projectprijs berekent en hoeveel kosten je kunt rekenen voor gebruikslicenties (en je je tekeningen beschermt), dan is dit de training voor jou.

En alles over jouw waarde als illustrator, concurrentie minder een rol laten spelen, je money mindset, auteursrecht, licenties (en wat zijn redelijke licentie-prijzen), kortingen, vriendenprijsjes en nog veel meer.

Pin It on Pinterest

Share This