Akha Hulzebos (1992) is grafisch vormgever en illustrator voorbordspellen. Haar werk is gekenmerkt door het terugkomende thema van dier en natuur, heldere kleuren en detail. Voor de illustraties gebruikt zij veelal acrylverf, inkt en/of digitale media.

Akha’s carrière in de bordspellenindustrie ging in 2018 van start met de opdracht voor zowel grafische vormgeving als het verzorgen van enkele illustraties voor het spel Darwinning! De jaren daarna kwamen er steeds meer opdrachten bij, met een relatief vaste stroom aan uitgevers (wereldwijd!) die haar weten te vinden. Namen als The Game Brewer, Dr. Finn’s Games en de UK Games Expo heeft zij aan haar portfolio toe mogen voegen. Dit jaar (2022) maakt zij de stap naar full time werken voor bordspellen.

We hebben het over de bordspellenmarkt (weet jij wat het verschil is tussen eurogames en ameritrash?), digitaal óf analoog tekenen voor bordspellen (en wat opdrachtgevers daarvan vinden) en hoe Akha aan haar opdrachten komt.

Wat is er zo uniek aan het illustreren voor bordspellen of kaartspellen? Hoeveel krijgt Akha voor haar opdrachten betaald, en wat is het verhaal achter het gezicht van de mevrouw van Butterfly Garden?

En wat is jóuw illustratie niche?

Wil jij ook weten welke illustratie niche helemaal bij jou past? Zodat jij precies maakt waar je blij van wordt? En zodat mensen precies weten waarvoor ze jou kunnen inhuren en je hogere prijzen kunt gaan vragen?

Welke illustratie niches zijn er eigenlijk, wat is er mogelijk? En wat past dan bij jou? Meer informatie hierover vind je hier.

coaching/mentoring voor illustratoren

Wil jij ook (meer) gaan verdienen met je illustraties, maar lukt het ondernemen nog niet zo goed, of zou dat beter kunnen? Ik help je graag!

In mijn coaching/mentoring traject voor illustratoren (startend of verder gevorderd) hebben we het over je aanbod, doelgroep, je specialisatie binnen de illustratie-markt en welke prijs je voor je werk vraagt. En: hoe zorg je voor meer zelfvertrouwen, hoe kun je je werk verkopen, hoe stel je een offerte op, en hoe komen klanten naar je toe?

En, als collega-illustrator, kan ik naast het ‘zakelijke stuk’ natuurlijk ook goed inhoudelijk met je meedenken.

Helemaal op maat, helemaal aangepast aan jouw behoeften. Meer informatie hierover vind je hier.

Pin It on Pinterest

Share This