Je illustratie bedrijf laten groeien: meer inkomsten uit je illustraties, leukere klanten, meer plezier en slimmer ondernemen

Of je nou al 10 jaar werkt als illustrator, of nog niet bent gestart, ik help jou je illustratie bedrijf te laten groeien.
Zodat je meer geld verdient met je illustraties, leukere klanten en opdrachten krijgt, en slimmer en leuker leert ondernemen, op een manier die bij jou past.

Online cursussen voor illustratoren

Prijsbepaling

Online cursus: Prijsbepaling en Licenties voor illustratoren

“Prijsbepaling en licenties voor illustratoren” is dé meest praktische en diepgaande training op het gebied van prijzen, licenties, uurtarieven en kortingen voor jouw illustraties. 

Als jij op zoek bent naar een uurprijs waar je achter staat, een prijsmodel dat bij je past, weet je hoe je een projectprijs berekent en hoeveel kosten je kunt rekenen voor gebruikslicenties (en je je tekeningen beschermt), dan is dit de training voor jou.

Zodat jij superleuke illustraties kunt maken én je gewenste jaarinkomen haalt!

Prijsbepaling

Online cursus: Kies je illustratie specialisatie / niche

“Kies je illustratie specialisatie” is een praktische training voor illustratoren om uit te vinden welke niche bij je past.

Als je klaar bent met alle opdrachten aannemen die er voorbij komen, met het idee dat opdrachtgevers denken “voor jou duizend anderen”, of als je domweg te weinig opdrachten krijgt, dan helpt het om je te gaan specialiseren.

Na het volgen van deze cursus:

 • Kun je je specialiseren in precies dat wat bij jou past en waar jij blij van wordt.
 • Trek je superfijne klanten en de leukste illustratie opdrachten aan.
 • Kun je je prijzen verhogen (want ze willen JOU!)

Groepsmentoring/coaching traject voor illustratoren

Werk je al een paar jaar als illustrator, maar verdien je niet genoeg, ben je het plezier verloren, of wil je een andere richting op?
Of droom je al een tijd van een leven als illustrator, maar zet je de eerste stappen maar niet? Welkom!

Het mentoring/coaching traject voor illustratoren is voor jou als:

 • je meer geld wilt verdienen met waar jij blij van wordt en energie van krijgt
 • je meer klanten en opdrachten wilt die goed bij jou en je werk passen
 • je wilt leven van je illustraties, en je je (bij)baan achter je wilt laten
 • je minder last wilt hebben van perfectionisme, onzekerheid of uitstelgedrag
 • je het niet meer alleen wilt doen, je gesteund en aangemoedigd wilt worden
 • je graag samen met andere lieve leuke illustratoren groeit en je netwerk vergroot

 

Het groepsmentoring/coaching traject is aangepast aan wat jij en de anderen in de groep nodig hebben. We kunnen bijvoorbeeld aan de slag gaan met:

 • je aanbod en doelgroep
 • je specialisatie of niche
 • welke prijs je voor je werk vraagt
 • financiële planning
 • een offerte opstellen, met licenties werken
 • minder onzekerheid, meer zelfvertrouwen
 • marketing en  verkopen (op een manier die bij jou past)
 • meer (en leuke!) klanten en opdrachten aantrekken
 • minder onzekerheiduitstelgedrag en/of perfectionisme
 • het plezier in je werk terugvinden of groter maken
 • keuzes maken
 • meer geld verdienen
 • uitbesteden
 • opschalen

En, als collega-illustrator, snap ik natuurlijk hoe de illustratiewereld in elkaar zit.

De Nederlandse Illustratie Podcast

In de Nederlandse illustratie podcast vertel ik wekelijks over werken en ondernemen als illustrator en interview ik collega-illustratoren, uitgevers en andere deskundigen. ➡️ Hiernaast de recentste afleveringen.

#104 Wat staat jouw succes als illustrator in de weg?

#104 Wat staat jouw succes als illustrator in de weg?

Wat staat jouw succes als illustrator in de weg? Wat wil jij bereiken als illustrator? Meer geld verdienen, een prentenboek publiceren, leukere klanten, een nieuwe weg inslaan? Wat jouw doel ook is.. er zijn altijd dingen die jouw succes in de weg staan.  Welke taken...

In 2020 ben ik begonnen met het maken van de eerste Nederlandse podcast over illustraties en illustratoren. Hierin vertel ik over mijn werkwijze, leerpunten, ondernemersreis en inspiratie. En interview ik collega-illustratoren, uitgevers en andere deskundigen.
De podcast afleveringen vind je hier.

Wie is Irene Cecile?

Ik ben Irene. Inmiddels illustreer ik voor de allerleukste klanten binnen mijn niche (educatieve illustraties en illustraties voor de medische sector), maar dat ging niet vanzelf. Ik ben jarenlang gestruikeld en weer opgestaan. Ik heb fouten gemaakt, geleerd, en heb veel (ondernemers)coaching gevolgd. Ik heb veel geleerd, en blijf me ontwikkelen. Nu doe ik precies wat ik leuk vind, houd genoeg vrije tijd over, en geniet van een fijn inkomen.
Ik ben blij met geweldige illustratie opdrachten voor onder andere Oxfam Novib, de Reddingsbrigade Nederland, het Koninklijk Paleis Amsterdam, het Wereld Natuur Fonds, verschillende ziekenhuizen en natuurhistorisch museum Naturalis. Sommige opdrachtgevers komen al jaren bij mij terug.

Hoe ik dat doe? Daar help ik jou als collega illustrator maar wat graag mee!
Want waar “ondernemen” eerst voelde als een soort noodzakelijk kwaad, werd dat onderdeel steeds leuker en leuker. Zó leuk, dat ik mijn kennis over ondernemen en de illustratiemarkt heel graag doorgeef.

En nu help ik (aankomende) collega’s ook graag aan een glansrijke illustratie carrière middels mijn podcast, online cursussen en 1-op-1-coaching. Dus als jij hulp nodig hebt bij prijsbepaling, het vinden van je illustratie niche, het opstellen van een offerte, werken met licenties, marketing, verkopen, uitbesteden of opschalen, laat het weten! Ik help je je zelfvertrouwen een boost te geven en je uitstelgedrag of perfectionisme de deur uit te doen. Zodat je meer plezier ervaart, meer geld verdient en opdrachten en klanten aantrekt die helemaal bij jou passen.

Blijf op de hoogte

Blijf als eerste op de hoogte van nieuwe cursussen voor illustratoren, acties of kortingen en ander (illustratie)nieuws van Irene Cécile.

Vragen?

Heb je een vraag over mijn aanbod of een inhoudelijke vraag over illustreren of hoe je jouw bedrijf kunt laten groeien?

Stuur me dan even een DM op Instagram!
Ik kom daar zo snel mogelijk op je vraag terug.

Volgen op social media? Gezellig!

Volg mij op Instagram, Linkedin of Facebook:

Pin It on Pinterest

Share This