Online cursus “Visualiseer je verhaal”

Ondersteun je boodschap met illustraties, breng je kennis beter over

Je bent goed in je vak en handig met tekst. Maar soms zijn woorden niet genoeg, en zou het handig zijn dingen toe te lichten met illustraties. Beelden trekken de aandacht, helpen herinneren en helpen begrijpen.

In deze cursus leer je de basis van educatief visualiseren. Wanneer zegt een beeld meer dan 1000 woorden? Kun je hier beter een foto of een illustratie gebruiken? Hoe maak je zo’n illustratie zélf, zelfs als je altijd dacht “ik kan niet tekenen”? Welke kleuren gebruik je?

Voorkennis of tekentalent is niet nodig. We werken in deze cursus met pen, papier en een mobiele telefoon.

Deze cursus is voor mensen die vanuit hun vak kennis overbrengen of dingen willen uitleggen, en daarbij graag illustraties zouden willen gebruiken om hun verhaal te verduidelijken. Ook als je denkt “ik kan niet tekenen” help ik je simpele tekeningen te maken die je boodschap beter helpen overdragen.

De cursus duurt 4 weken. Er zijn nog geen nieuwe cursusdata bekend; meld je aan voor de wachtlijst om op de hoogte te blijven.

Meld je aan voor de wachtlijst:

  Veelgestelde vragen

  • Wanneer begint de cursus?
   Op dit moment zijn er nog geen nieuwe cursusdata bekend. Meld je aan voor de wachtlijst om op de hoogte te blijven.
  • Wat als ik nog geen idee heb voor een verhaal of boodschap om te visualiseren?
   In de eerste week van de cursus heb je de tijd om hier over na te denken. En zelfs als het langer duurt is er geen man overboord; pas in de laatste week gaan we echt met het illustreren van jouw boodschap aan de slag.
  • Hoe lang duurt de cursus?
   De cursus duurt 4 weken. Op dit moment zijn er nog geen nieuwe cursusdata bekend. Meld je aan voor de wachtlijst om op de hoogte te blijven.
  • Heb ik Photoshop of een ander programma nodig om mee te kunnen doen?
   Nee, deze cursus tekenen we alles op papier.
  • Wat heb ik nodig?
   • Pen en papier (om te tekenen), eventueel ook potloden en viltstiften of markers
   • Iets om foto’s van je tekeningen te maken; het liefst een smartphone, zodat je de foto’s met een specifieke app kunt maken.
  • Heb ik tekenervaring nodig om mee te kunnen doen?
   Nee, juist niet! Deze cursus is bedoeld voor mensen die goed zijn in hun vak, maar onzeker zijn over hun tekentalenten, of al heel lang niet getekend hebben, en wél de meerwaarde inzien van illustraties bij het overbrengen van hun vakkennis.
  • Wat als ik al kan tekenen?
   Als je al heel goed kunt tekenen en zelfverzekerd bent op dat vlak zou ik niet meedoen; dan is een andere cursus waarschijnlijk beter geschikt.

  Over Irene

  zonIk ben Irene. Ik houd van goed en mooi. Dat wat ik maak, ook uitstraalt wat jij bedoelde of wilde zeggen. Dat de boodschap overkomt. En dat dat daarnaast ook gewoon heel fijn is om te zien.

  In 2000 begon ik mijn studie Biologie aan de Universiteit Leiden, vanuit mijn liefde en bewondering voor de natuur. Kleine beestjes, en -wów- hoe alles dan ook nog werkt. Gaandeweg ontdekte ik dat ik mijn kennis, passie en bewondering vooral wilde overdragen. Dus liep ik stage bij de afdeling Educatie van museum Naturalis en studeerde af in de richting wetenschapscommunicatie.snuitkever

  En daarna wilde ik nog meer leren over visuele communicatie. Hoe kun je met beelden nóg beter laten zien wat je bedoelt? Ik studeerde verder aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag en begon in 2009 mijn eigen bedrijf. Mooie goede dingen maken, de hele dag!

  blaadjeCurriculum Vitae Irene Cecile (1981):

  • 2009 – heden: educatief illustrator bij Irene Cécile
  • 2005 – 2009: Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK), Den Haag (Cum Laude)
  • 2006 – 2008: Minor Kunst en Zaken, Universiteit Leiden (Cum Laude)
  • 2000 – 2005: Biologie, Universiteit Leiden (afstudeerrichting wetenschapscommunicatie

   

             

  Nieuwsbrief

  Wil je op de hoogte gehouden worden over nieuwe boeken, exposities of andere leuke dingen, schrijf je dan in voor Irene’s incidentele en niet-irritante nieuwsbrief.
  (En bevalt-i niet, dan schrijf je je net zo makkelijk weer uit.)

   zon

   Email: irenececile@gmail.com
   Telefoon: 06 – 36 00 11 50

   Zullen we elkaar volgen? Leuk!
   irene-cecile-facebookirene-cecile-instagramirene-cecile-linkedin

   Contact

   Heb je een vraag, opmerking, wil je een offerte of een gewoon een kopje thee – mail dan even:

   5 + 6 =

   Pin It on Pinterest

   Share This